Запорожские спасатели выйдут на митинг перед облгосадминистрацией 

733
0

2384792837498273

В следующий четверг, 16 июля, запорожские спасатели присоединятся к общенациональной акции протеста. Начнется она в 10 часов.

В обращении, которое распространяется инициаторами мероприятия, говорится:

«Так как безопасность нашей жизни зависит от качества оборудования и морального духа спасателей, мы обязаны прийти и поддержать их! Если все жители страны и в дальнейшем будут молчать и не пытаться менять систему — нас снова сделают рабами! Скажи нет произволу власти!

Пока большинство патриотов защищает нашу страну на фронте, на местах коррупционеры медленно убивают людей! Приходите и берите друзей! Это не политическая акция, это акция общества!»

В интернете распространяется обращение к главе госслужбы по чрезвычайным ситуациям, в котором объясняются мотивы протестующих.

від 05 . 05 . 2015 р. № 97 / 02-15

на № від

В.о. Голови ДСНС України

Шкіряку З.Н.

Шановний Зоряне Несторовичу !

11215772_908483462556083_6811224549291310663_nУ відповідність з рішенням Позачергових організаційних зборів представників обласних підрозділів ДСНС України та громадських організацій від 24.04.2015 р. мені, як керівнику профорганізації, доручено довести до Вашого відому нашу спільну позицію з приводу доцільності повернення права особам рядового та начальницького складу на створення первинних профспілкових організацій в підрозділах ДСНС та взаємодії між цими представницькими організаціями з адміністраціями підрозділів ДСНС України.

Довожу до Вашого відому наступне:

  1. Права осіб рядового та начальницького складу органів та підрозділів МНС(ДСНС), які були незаконно скасовані минулим керівництвом. До запровадження виключної служби за контрактом (2008р.) та Кодексу ЦЗ України (2012р.)у відповідність з ЗУ Про пожежну безпеку (ст.20), Про аварійно-рятувальні служби (ст. 24 ), було передбачено право працівників державної пожежної охорони, осіб рядового та начальницького складу та рятувальникам на створення своїх профспілок.

  2. Порушення конституційних прав особового складу до якого привели псевдо реформування МНС Балогою-Шандрою та послідовниками.

Незважаючи на те, що

  • ст.. 22 Конституції України при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається(заборонено) звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод;

  • (ст..24) Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом;

  • Конституцією України (стаття 36) та міжнародними договорами, ратифікованими Україною (Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права – стаття 8), передбачено право кожного для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення інтересів на свободу об’єднання у громадські організації, в тому числі у професійні спілки. Обмеження зазначеного права допускається тільки на підставі законів в інтересах державної безпеки чи громадського порядку або для захисту прав і свобод інших. Водночас, Законом України «Про пожежну безпеку» (стаття 20) було встановлено, що працівники державної пожежної охорони мали право створювати у встановленому порядку свої професійні спілки.

  • Конституція України в частині 3 статті 36 стверджує, що громадяни мають право на участь у професійних спілках з метою захисту своїх трудових і соціально-економічних прав та інтересів. Професійні спілки є громадськими організаціями, що об’єднують громадян, пов’язаних спільними інтересами за родом їх професійної діяльності. Професійні спілки утворюються без попереднього дозволу на основі вільного вибору їх членів. Усі професійні спілки мають рівні права. Обмеження щодо членства у професійних спілках встановлюються виключно цією Конституцією і законами України.

  • Подібні структури(наприклад атестовані працівники міліції) не лише мають право на свої профспілки але з 1992 року по теперішній час мають свою Профспілку керованою Центральним Комітетом в м. Києві…