Попереджений — значить озброєний: комунальні служби готуються до осіння-зимового періоду

916
0

36642_gololed26 серпня у мерії відбулось засідання міськвиконкому, де було розглянуто близько 130 питань. Одне з них — проект рішення про заходи, що до очищення території міста від снігу, снігових заметів, ожеледиці та посипці сипучих матеріалів в осінньо-зимовий період 2016-2017.

За словами Віктора Хоцькорго, в цьому році підготовка розпочалась заздалегідь, раніше цими питаннями займались у вересні-жовтні місяці. Таким чином, рішенням виконкому, було затверджено розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації, в якому було поставлено завдання, що до проведення роботи в осінньо-зимовий період, та поставлене завдання підготуватись за 3-м напрямкам: капітальний ремонт вулиць та доріг,  підготовка спеціальної техніки та заготівля посипаного матеріалу та реагентів.

— На утримання доріг та тротуарів сесія міської ради на 2016 рік виділила нам 150 мільйонів 295 тисяч 853 гривень. З цих коштів майже 85 мільйонів 767 тисяч 804 гривні  пішли на поточний ремонт доріг, а на експлуатацію та утримання доріг — 41 мільйон 725 тисяч 840 гривен. Крім того, вже пройшло два тендери на виконання поточного ремонту доріг. Всі роботи будуть виконані у встановлені строки, — запевнив заступник директора департаменту інфраструктури та благоустрою міської ради Віктор Хоцьки.

Пан Хоцьки також додав, що сьогодні на утриманні КП «ЄЛУАД» (яке відповідає за стан доріг) 81 одиниця техніки. До початку осінньо-зимового періоду її планують привести до ладу. Також, планують придбати 2,5 тисячі тон солі і 25 тисяч тон відсіву.

— 1 грудня ми будемо проводити  огляд техніки у КП «ЄЛУАД». Крім того, через сесію міської ради додатково були виділені кошти на закупівлю нової техніки для комунального підприємства, оскільки техніка, яка є в наявності, покриває 40% доріг Запоріжжя. 29 серпня будуть проведені торги на автомашини МКЗД 10, у кількості 10 одиниць,  — доповів заступник директора департаменту інфраструктури та благоустрої міської ради Віктор Хоцьки.

Також, «Запоріжміськсвітло» виконає роботи по освітленню основних магістралей міста,  КП «Зеленбуд» зараз ліквідує  аварійні дерева. А на вимогу Нацполіції департамент інфраструктури та благоустрою встановить тисячу дорожніх знаків врегулювання на проблемних ділянках. До кінця року запрацюють 14 світлофорів.

Виконком також, затвердив склад міського штабу для оперативного керівництва роботи по боротьбі зі сніговими заметами та ожеледицями. Доручення міським райадміністраціям аби ті закріпили за підприємствами, установами та організаціями ділянки, які вони мають очищати під час осінньо-зимового періоду.  До прибирання снігу буде залучено 119 одиниць техніки, яка належить КП «Титан», «Зеленбуд», «МТМ», «Запоріжміськсвітло», «Водоканал», та іншим комунальним підприємствам .

Також, рішенням міськвиконком було зроблено доручення ДСНС, аби вони зробили резервний запас паливно-мастильних матеріалів: бензин А92 — 23 тони, паливо — 13 тон.