На Запоріжжі співробітниками поліції викрито діяльність нелегальних перевізників

778
0

bustour_logo26.08.2016 року співробітники поліції провели ряд обшуків в офісних приміщеннях ТОВ «Бас-Тур», ТОВ «Запоріжбастранс» та ПП «Довбиш Д.В.». Вказані підприємства належать Дмитру Васильовичу Довбишу. Як неодноразово вказували самі перевізники, підприємець Дмитро Довбиш  під виглядом нерегулярних перевезень пасажирів  щоденно згідно з самостійно встановленим графіком здійснює пасажирські перевезення на курорти та за напрямом «Запоріжжя-Енергодар-Запоріжжя», про що свідчить реклама на біг-бордах Запорізької області та на Інтернет-сайті www.bustour.zp.ua

Графік руху автобусів компанії «BUS TOUR» складений таким чином, щоб вони відправлялися безпосередньо перед транспортними засобами, які здійснюють регулярне перевезення пасажирів згідно з укладеними договорами між замовником (Запорізька обласна адміністрація) та виконавцем (підприємства-перевізники). Пасажири цих автобусів вказують, що оплата за проїзд здійснюється безпосередньо водіям автобусів, у зв’язку з чим підприємство взагалі не показує фактичну кількість отриманого прибутку, внаслідок чого держава не отримує грошові кошти у вигляді податків. Не встановлено факт страхування пасажирів, тому в разі здійснення ДТП відповідальність за життя та здоров’я пасажирів ніхто не несе.

Згідно з даними «Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» директором ТОВ «Запоріжбастранс» є Віктор Анциферов, неодноразово засуджений та ніде не зареєстрований. Він мешкає, за попередніми даними, в Києві та ніякого відношення до керування вказаним підприємством не має, в свою чергу Д.В. Довбиш офіційно працевлаштований на посаді заступника директора. Звісно ж, будь-яку пільгову категорію населення (учасники АТО, діти війни тощо) вказані підприємства не перевозять, а направляють на автобусні станції. Внаслідок цього виникла велика соціальна проблема.