10 очікуваних презентацій від Запорізької книжкової толоки

898
0

drozdovТоп 10 очікуваних презентацій від команди Запорізької книжкової толоки

Андрій Бондар. Презентація збірки короткої прози «І тим, хто в гробах».
22 жовтня, субота. 14-15 година, локація 5
Нова книжка публіциста, письменника, перекладача, блогера Андрія Бондаря – збірка малої прози «І тим, що в гробах…» – вийшла у «Видавництві Старого Лева». Це підслухані історії та розмови, галерея небанальних сюжетів про звичайне життя пересічних людей. Цю книжку, за словами Андрія, можна назвати «розтягнутою в часі спробою внутрішньої біографії», а її тексти «позначеними “єрессю есеїзму”».

Олександр Міхед. Презентація книги «Бачити, щоб бути побаченим: реаліті-шоу, реаліті-роман та революція онлайн»
22 жовтня, субота. 16-17 година, локація 5.
Захопливий нон-фікшн – це результат багаторічного дослідження і пошуку відповіді на питання – чим є сучасна реальність? Із чого починалося шоу «Прихована камера»? Чому кожен із нас сам став Великим Братом? Як красуні завойовують чергового «Холостяка», а телебачення – мільйони глядацьких сердець? Чи багато телемагії у «Битві екстрасенсів»? Як реаліті-шоу впливають на суспільство, на літературу та мистецтво? І чи вплинуло реальне телебачення на стрім-трансляції з Майдану?

Це спроба зрозуміти, наскільки правдиве твердження: « Реальність – це не те, що відбулося. Це те, що показали ».
Презентація відбудеться за участю автора Олександра Міхеда та видавця Костянтина Кожемяки ( ARTHUSS)

Євген Положій. Презентація роману «5 секунд. 5 днів»
22 жовтня, субота, 15-16 година, локація 5.
П’ять секунд, п’ять днів, п’ять років, вічність — такий часовий алгоритм нового роману Євгена Положія. Головний герой, який усе життя — у Вільних профспілках, на обох Майданах — бореться за справедливість, зрештою, коли починається війна, йде на фронт і там потрапляє в «Іловайський котел».

Остап Дроздов. Презентація «№1. Роман-вибух»
22 жовтня, субота, 14-15 година, локація 1.
Книга Остапа Дроздова «№1. Роман-вибух» вийшла цьогоріч. Це більше, ніж просто роман, затиснутий жанровими рамками. Це сповідь кількох поколінь, об’єднаних наскрізною ідеєю — відстояти свою ідентичність.

trofymovychВасіліса Трофимович. Читання «Любов на лінії вогню»
22 жовтня, субота, 15-16 година, локація 3.
«Любов на лінії вогню» — перша книга колишнього прес-офіцера добровольчих формувань, яка понад півтора року провела в зоні бойових дій разом зі своїми героями. У збірнику сплелися разом реальні події, документальні факти і справжні почуття.

Олег Шинкаренко. Презентація роману «Перші українські роботи»
22 жовтня, субота, 14-15 година, локація 6.
Роман Олега Шинкаренка «Перші Українські Роботи» написаний в жанрі авантюрно-сатиричної наукової фантастики із гостро закрученим сюжетом. Події роману розгортаються в Україні через сто років після наших часів.

Іван Семесюк. «Фаршрутка». Презентація
22 жовтня, субота, 17-18 година, локація 6.
Нова книжка Івана Семесюка «Фаршрутка» — це так званий «крутійський роман» (в оригіналі «picaresque novel»), жанр, якого наша література довгі сторіччя була позбавлена через історичні передумови.

Аграрно-містичні пригоди мавпоукраїнця Томаса Яковича Сироти продовжуються, і він  опиняється в центрі спецоперації з порятунку людства в цілому та української державності зокрема.

Олена Красносельська та Анна Лупінос. Презентація роману «Теорія дикого поля. Софія»
22 жовтня, субота, 17-18 година, локація 4.
У фокусі інтересів письменниць — прості історії людських доль в епоху тотального розчарування. Усі персонажі, допомагаючи головній героїні Софії зрозуміти себе та світ, залишаються при цьому самостійними повноцінними героями.

Герої роману живуть у місті Запоріжжя, у селах нашого краю, бувають у столиці та за кордоном. У центрі оповіді — опоетизоване Запоріжжя: повноводний красень Дніпро, острів Хортиця,  Дніпровські пороги, урочище Сагайдачного, парк «Дубовий гай»,  Дніпрогес, «Мотор Січ», Гуляй-Поле, степ та хутори Оріхівщини, острів Бирючий на Азовському морі.

Брати Капранови. Презентація роману «Забудь-річка».
23 жовтня, неділя, 14-15 година, локація 5.
Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА. Багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця у Другій світовій війні. Назва роману походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих. Перелітаючи через неї, душа забуває все, що з нею було раніше. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями у кожній українській родині.

Антон Санченко. «Іронія, правда життя, дрібка любові і щирість, щирість, щирість». Презентація повістей «Земля Георгія».
22 жовтня, субота, 13-14 година, локація 4.
До книжки «Земля Георгія», що вийшла у «ВСЛ», увійшли шість повістей письменника Антона Санченка, написані ним у різний час. Повісті поєднує тема моря, сили українського характеру та подорожей морем до Грузії. Книга заснована на досвіді бувалого мореплавця, якому доводиться зазнати випробувань серед хвиль і на суші. Герої повістей Антона у своїй переважній більшості люди суворі, витривалі, відчайдушні, дотепні й підприємливі. Хоча й серед них трапляється щось таке чужорідне, загрозливе своєю підступністю й лицемірством, як, зрештою, в будь-якому гурті, проте це «щось» каталізує вроджені властивості українського характеру, який перемагає силою справедливості.

Зроби свій вибір!
Календар подій Толоки за посиланням http://toloka.net/calendar.zaharchenko