В Запорожье депутаты горсовета дадут жестокий бой «оппозиционной» команде Буряка

3152
0

Завтра, 17 августа, состоится внеочередная сессия Запорожского горсовета, во время которой станет понятно, смогут ли демократические фракции создать большинство в горсовете и диктовать свои условия, так называемой, команде Буряка и фракции «Оппозиционного блока» и их сторонников из двух фракций, которые хотят быть, как говорится, и умными, и красивыми.

На повестке дня один, но очень важный вопрос для десятков, а то и сотен тысяч запорожцев — пересмотр условий конкурса по назначению управителей объединений совладельцев многоквартирных домов (ОСМД), которые подготовили подчиненные мэра Запорожья Владимира Буряка. По мнению депутатов демократического лагеря (коих пока, как и все годы независимости Украины, меньшинство в горсовете Запорожья), заангажированные действия мэра Владимира Буряка и его команды, принявших решение о проведении конкурса на их условиях, поставят под угрозу интересы сотен тысяч запорожцев и разорят их и без того тощие кошельки (около 4 тысяч многоквартирных домов перейдут, по мнению депутатов, в управление «нужных» людей).

Напомним, в начале августа члены демократических фракций горсовета Запорожья — «Батькивщина», «Солидарность», «УКРОП» и «Самопомощь» — обнародовали обращение с требованием созыва внеочередной сессии горсовета.

«Усі будинки міста будуть розподілені на 4 лоти, від 600 до 900 будинків у кожному. На нашу думку, умови конкурсу унеможливлюють участь у ньому середніх та малих підприємств, і після проведення конкурсу будинки перейдуть до обслуговування декільком, вже заздалегідь визначеним, компаніям.
Склад конкурсної комісії теж викликає сумніви у об’єктивності та прозорості її діяльності. Так, до складу конкурсної комісії входять лише робітники міського виконкому та його структурних підрозділів – жодного представника громадськості чи депутата, попри те, що деякі депутати писали звернення з проханням включити їх до конкурсної комісії. Однак їх законні вимоги були проігноровані.
Наслідки від проведення конкурсу у вигляді, запропонованому міською владою, для мешканців Запоріжжя будуть шкідливими та незворотними. Це – зростання тарифів за утримання будинку, відсутність відповідальності за надання якісних послуг, занепад житлового фонду міста.
Ми наголошуємо на іншій небезпеці: проведення конкурсу напередодні опалювального сезону ставить під загрозу вчасне підключення будинків до опалення. Тому ми вважаємо доцільним перенести проведення конкурсу після початку опалювального періоду, але не пізніше кінця 2017 року, та внести наступні зміни до умов проведення конкурсу:
Зменшити кількість будинків, яка входить до лоту, з 900 до «від 20 до 100»;
Залучити до складу конкурсної комісії депутатів міської ради.
Для цього фракціями ВО «Батьківщина», «УКРОП», «Об’єднання «Самопоміч» та «Солідарність», пропонується негайно скликати позачергове засідання сесії Запорізької міської ради, для внесення змін до умов проведення конкурсу, зробити його більш доступним для малих компаній, а проведення – прозорим.
Тільки внесення відповідних змін дасть змогу не допустити колапсу в житловому господарстві», — сказано в обращении.

Словом, завтра ожидается переформатирование горсовета (если демократы смогут привлечь в свои ряды депутатов «Новой политики» и «Нашего края») и возможное принятие новых условий конкурса, которые смогут сэкономить деньги простых жителей Запорожья.