Завгородний победил запорожского мэра

1587
0

Суд восстановил Завгороднего в должности главврача 5-й горбольницы, за незаконное увольнение Буряк выплатит компенсацию.

6 сентября Высший специализированный суд Украины восстановил в должности главного врача Городской клинической больницы экстренной и скорой медицинской помощи (5- горбольница) Сергея Завгороднего, которого мэр города Владимир Буряк незаконно уволил 23 августа 2016 года. Об этом сообщил представлявший в деле интересы врача Станислав Гришин, адвокат международной юридической фирмы «Ярослав Гришин и Партнёры».

Решение ВСУ моментально вступило в силу и не подлежит обжалованию – Завгородний восстановлен в должности, а мэр Владимир Буряк обязан компенсировать главврачу 200 тысяч гривен за время вынужденного пропуска работы.

Таким образом

Решением ВСУ

Решением суда, которое ороботной платы

Решение суда окончательное и обжалованию не подлежит.

Сегодня, 6 сентября, высший специализированный суд вернул на работу главврача 5-й горбольницы Запорожья Сергея Завгороднего и обязал мэра Владимира Буряка компенсировать ему зарплату. Об этом сообщил адвокат главврача.

Коли ми кажемо, що міжнародна юридична фірма «Ярослав Гришин та Партнери» перемагає …Ми підтверджуємо це реальними результатами!
Сьогодні наша команда отримала неймовірну перемогу!
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ задовольнив касацію нашої юридичної команди – скасоване незаконне рішення Апеляційного суду Запорізької області і залишено без змін рішення Жовтневого районного суду.
Рішення суду касаційної інстанції набуло законної сили з моменту проголошення і не підлягає оскарженню. Отже, ми довели справу до кінця – професор Сергій Завгородній поновлений на роботі як головний лікар 5-ї міської лікарні!
Оскільки при звільненні Завгороднього було порушено ст.172 КК України про грубе порушення законодавства про працю, покарання передбачає для мера – заборону працювати в органах місцевого самоврядування строком до 3-х років.
За незаконне звільнення міський голова також має виплатити головному лікарю 200 тис грн. за несплачену заробітну плату з моменту звільнення.
У Запоріжжя прийшов час змін!

Как ранее Ярослав Гришин заявлял в интервью газете «ВЕРЖЕ» глава фракции УКРОП в Запорожском областном совете Ярослав Гришин,

Ми захищаємо всіх незаконно звільнених з робочих місць – цей напрямок роботи тепер став нашою спеціалізацією. Щодня ми чуємо історії зруйнованих доль в депутатських приймальнях і надаємо підтримку і захист.

Однією зі скандальних для Запоріжжя стала справа про незаконне звільнення мером Буряком екс-директора комунального підприємства «Дубовий Гай» Вікторія Чикалова, яка поплатилася посадою за відмову різати землю парку і позицію проти свавілля власників самобудів. Рух на захист багатодітної матері став цілою антологією — одне за іншим проти неї відкривають кримінальні справи, ґрунтуючись на підроблених документах, на суддів здійснюється позамежне тиск. Команда влади робила ставку на те, що у Вікторії не вистачить сил і засобів вистояти в цій боротьбі, проте наша команда правозахисників та депутатів-укропівців підставила їй плече. Разом з тим ми слідкуємо за всім протизаконним, що наразі може відбуватися у центральному парку «Дубовий гай» і як саме будуть розподілятися кошти громади.

Також одна зі справ щодо незаконних звільнень – відстоюванню інтереси неправомірно звільненого міським головою під час лікарняного головлікаря 5-ї міської лікарні екстреної і швидкої медичної допомоги Сергія Завгороднього. Сьогодні справа розглядається в касаційному суді. Якщо постане необхідність, потерпілий звернеться до Європейського суду. Оскільки команда «Ярослав Гришин і Партнери» — єдина юрфірма в Запоріжжі і в десятці українських, яка представляє інтереси клієнта в Європейському суді з прав людини. Якщо судом буде встановлено незаконність звільнення Завгороднього, рішення може стати початком кінця кар’єри мера Запоріжжя Буряка.
Также правозащитники отстаивают интересы неправомерно уволенного городским головой во время больничного главврача 5-й горбольницы экстренней и скорой медицинской помощи Сергея Завгороднего. Сегодня дело рассматривается в кассационном суде. Если встанет необходимость, потерпевший обратится в Европейский суд. Поскольку команда «Ярослав Гришин и Партнёры» — единственная юрфирма в Запорожье и в десятке украинских, которая представляет интересы клиента в Европейском суде по правам человека. Если судом будет установлена незаконность увольнения Завгороднего, решение может стать началом конца карьеры мэра Запорожья Буряка.

Напомним, что 23 августа прошлого года мэр уволил главврача 5-й горбольницы якобы за нарушениядоговора об аренде помещений в больнице. Потом Жовтневый суд постановил, что Владимиру Буряку придется заплатить 1000 гривен морального ущерба уволенному главврачу. Позже Апелляционный суд отменил восстановление в должности главврача 5-й горбольницы Запорожья Сергея Завгороднего.

Напомним, 23 августа 2016 года мэр Запорожья Владимир Буряк уволил главного врача «Городской клинической больницы экстренной и скорой медицинской помощи» (5-я горбольница) Сергея Завгороднего.