На Запоріжжі СБУ провела антитерористичні навчання за сприяння партнерів зі США

1058
0

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Запорізькій області провела планові тактико-спеціальні навчання на Запорізькій атомній електростанції, які відбулися за підтримки Агентства із зменшення загроз Міністерства оборони США.

У тренуваннях, умови яких були максимально наближені до реальних, взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Нацгвардії, поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, представники органів обласної та місцевої влади.

Метою навчань стало підвищення рівня взаємодії учасників АТЦ під час здійснення заходів безпеки та захисту на атомній електростанції.

За умовами навчань учасники відпрацювали порядок спільних дій щодо протидії декільком диверсійно-розвідувальним групам, які планували вчинити терористичні акти у громадських місцях та на об’єктах критичної інфраструктури регіону, зокрема вивести з ладу обладнання, яке забезпечує діяльність АЕС, та вчинити вибухи на ній.

Поставлені завдання з виявлення та нейтралізації «терористів», знешкодження закладених вибухових пристроїв у місцях масового перебування людей та на об’єктах критичної інфраструктури, а також визволення заручників були успішно виконані.

На завершальному етапі навчань керівництво та учасники Координаційної групи АТЦ ретельно проаналізували кожну фазу проведення операції, отримали вдосконалені алгоритми дій при можливих терористичних проявах на об’єктах критичної інфраструктури.