Марина Порошенко передала подарунки від президента дітлахам із інклюзивних шкіл Запоріжжя

786
0

Під час робочої поїздки до Запорізької області перша леді України вручила директорам 9-ти інклюзивних шкіл краю, які є учасниками освітнього проекту Благодійного Фонду Порошенка, універсальні сходові гусеничні підйомники.

За словами Марини Порошенко, питання архітектурної доступності навчальних закладів є важливим елементом для розвитку інклюзивної освіти. Проте, на жаль, більшість громадських приміщень у країні все ще залишаються недоступними для маломобільних верств населення, а існуючі пандуси часто не відповідають державним будівельним нормам. При цьому будівництво нових потребує значних фінансових ресурсів та часу.

«У рамках соціальної програми Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» ми разом із місцевою владою Запорізької області ініціювали придбання універсальних сходових гусеничних підйомників. Саме вони зможуть забезпечити доступність кожної дитини з особливими освітніми потребами не лише до першого поверху, а й до всіх приміщень своєї школи», — зазначила Марина Порошенко.

До речі, у Запорізькій області функціонує 121 загальноосвітній навчальний заклад із інклюзивною формою навчання. Це у 2,5 разу більше, ніж минулого року. У 265 інклюзивних класах навчається 395 дітей з особливими освітніми потребами. Крім цього, з 1 вересня 2017 року в 27 дошкільних навчальних закладах відкрито 35 груп з інклюзивною формою навчання, в яких виховується 95 діточок з особливими потребами.