Баскетболисты «Запорожье» сотворили маленькое чудо в игре с вице-чемпионами

1034
0

«Химик» (Южное) — «Запорожье-ZOG» — 82:93 (17:26, 19:20, 27:21, 19:26)

Захопивши лідерство на початку зустрічі, запорізькі баскетболісти жодного разу не дозволили господарям повести у рахунку, та довели цей захоплюючий поєдинок до заслуженої перемоги, радіє прес-служба клубу разом з уболівальниками.

Перші хвилини очної зустрічі нагадували холодну розкачку, але раніше свій ритм відчули саме гості. Особливо відзначався Кондраков, який встигав усюди: і закидав, і підбирав, і партнерам асистував. Наступним здивування стало те як увійшов у гру Ворнік. Свої перші очки, після появи на майданчику з лави, він заробив дальнім кидком і як виявилося згодом, цей дальній був не випадковим. Дуже корисним був і Кондарков. В той же час герої попередньої зустрічі Щепкін та Кожем’якін нічим особливим не виділялися. Власне важко було виділити когось і у складі господарів. Чи то запорожці були на відміну від миколаївців не достатнім подразником, чи то дійсно хіміки чекали результативної гри від зовсім інших гравців у складі гостей. Так чи інакше левову частку очок їм принесли гравці з лави запасних.

У господарів лідером найяскравішим був Аріанс, він якісно робив свій відрізок роботи, але прикладом для партнерів не став. Усі ці тенденції збереглися і на другу половину. Лише наприкінці третьої чверті скоротили відставання з 14 очок до 4 і якби високі Хіміка були більш ефективними, то рахунок став би рівним уже на початку четвертої чверті, проте велика кількість програних підбирань і не забиті з трисекундної кидки знову відкинули южненців назад. В той же час у гостей несподівана допомога прийшла від Буца. За його безпосередньої участі запоріжці вийшли на + 11 за 2, 5 хвилин до кінця гри.

Відкладати порятунок було нікуди і спочатку 3-очковий від Петрова, а потім перехоплення і відрив Марченка поліпшили ситуацію. Долю матчу остаточно міг вирішити Ткачук, але за рахунку 82:88 не забив жодного штрафного за неспортивний фол Сидорова. М’яч лишився у запоріжців, а Євген Ворнік відчув, що героєм треба бути до кінця і реалізував вбивчий триочковий. Цього разу запорожці уже не мали права упустити заслужену перемогу.