Ветерани АТО: «Славний український народ гідний того, щоб молитися в своїй православній церкві»

796
0

Запорізькі учасники АТО відкрито озвучили звернення до українського народу, Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування щодо антидержавницької діяльності на території України церков Московського Патріархату. Про це стало відомо 22 січня під час конференції голови громадської організації «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя», депутата-укропівця Запорізької міськради Олега Коломойця в національному інформагентстві «Укрінформ» у Києві.

Запорізький атовець заявив, що від початку російської агресії проти України Українська Православна Церква, що підпорядкована Московському Патріархату, виявляє свою антиукраїнську та антидержавницьку позицію. Атовці переконані, що останні події у прифронтовій Запорізькій області направлені на дестабілізацію ситуації в Україні.

«УПЦ МП тотально звикла до безкарності, ми щодня з цим стикаємось. Після того, що трапилось у Запоріжжі, таке нелюдське ставлення до дитини московських священників, коли бойовики запорізької єпархії МП побили атовця, ми не змогли стояти осторонь. І коли ми зрозуміли, що така ситуація відбувається по всій Україні, вирішили системно звертатися до органів влади. Для цього ми будемо збирати та відслідковувати всі факти порушень і подавати запити до правоохоронних органів. Ми маємо координуватись та об`єднати зусилля задля перемоги. Славний український народ гідний того, щоб молитися в своїй православній церкві», — повідомив Олег Коломоєць.

Про діяльність представників МП в областях України повідомили на прес-конференції українські дослідники.
«При кожній єпархії МП створені захисні організації або ж вони співпрацюють з такими організаціями, до складу яких входять представників ОПГ. Вважаю, що держава має довести, що не є інструментів лобіювання інтересів московського патріархату. Треба розслідувати всі факти антидержавної діяльності МП, вони всі відомі», — зазначила публіцист-релігієзнавець Тетяна Деркач.

Звернення ветеранів АТО Запоріжжя щодо антидержавної діяльності на території України церков Московського патріархату підтримали й інші організації, як то ГО «Антикорупційний блок учасників АТО» (Харків), командир роти Архангела Михаїла Сергій Бригадир, ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО Чернігівського округу», «Жіноча волонтерська сотня самооборони Чернігівщини», а також представники козацьких організацій Запорізької області і учасників АТО Львівської, Чернігівської, Дніпропетровської та інших областей України.

Зазначимо, у Запоріжжі збір підписів на підтримку звернення проводиться за адресою: пр. Соборний 152, оф 215 з понеділка по п`ятницю з 9-00 до 17-00 години.