Запоріжжя приєдналося до акції «Вишиває вся Україна» (ФОТО)

800
0

До всеукраїнської акції «Україна моя вишивана» приєдналось і Запоріжжя. Відсьогодні і до 24 лютого, в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці всі бажаючі можуть повишивати хрестиком на мапі нашої країни. Аби стати учасником акції, необов’язково треба вміти вишивати. Головне бажання і гарний настрій, запевняють  організатори, з усім іншим вам допоможуть. 

Акція «Україна моя вишивана» започаткована майстринями художньої вишивки Тетяною Дяківнич і Іриною Харатін із селища Скала-Подільської Тернопільської області. Майстрині вишили на полотні розміром три на півтора метри карту України, позначивши контури кожної області.

За задумом ініціаторів, акція «Україно моя вишивана» має об’єднати українців з різних регіонів нашої держави.

Мета акції — об’єднати українців з різних регіонів нашої держави, стати своєрідним молитовним полем за мир та злагоду в Україні. Кожен бажаючий може долучитися до доброї справи і залишити на полотні свій вишитий хрестик. На сьогодні, до акції вже долучилось понад 6 тисяч українців, в тому числі і жителі Луганської та Донецької областей. Ініціатори говорять, що возили цю мапу до підконтрольних Україні регіонів. На Донбасі, до акції «Україна моя вишивана» приєднались також і військові. Організатори та учасники акції вірять, що чим більше людей візьмуть участь у створенні карти, тим сильніша енергетика акумулюватиметься в цьому полотні.

Карта єднання «Україно моя вишивана» почала свою подорож по містам України, ще 22 червня 2017 року. Наразі не вишитими залишились такі області як: Запорізька, Дніпропетровська, Полтавська, Харківська і Київська. Завершиться акція у липня 2018 року.

Після завершення акції вишита карта, на запрошення української діаспори, вирушить до Латвії, а потім повернеться до Скали-Подільської, де на постійній основі експонуватиметься в місцевому краєзнавчому музеї. В планах — видати книгу з історії створення та подорожі «Україна моя вишивана».

Іванка Волощук, фото автора