Як справа Саакашвілі дивно переплелася з російським «Рибка-гейтом»

954
0

Сьогодні всі чекають коментаря про Міхо-екстрадицію, а ми майже добу чекали іншого… Знаєте, як той циган біля радянської вітрини з газетою «Правда». «Громадянине! Ви чого тут шукаєте», — не втерпів пильний міліціонер. «Та некролог»… «На першій смузі некрологів не друкують», — пишаючись своєю обізнаністю, заявив міліціонер. “Той, що я шукаю, буде на першій”, — спокійно відповів циган. Натякаючи на смерть Брежнєва…

Ми ж чекали реакції посольства США. Знаєте — з такою преглибокою занепокоєністю! І не дочекалися. Хоча посеред Києва стався черговий акт попрання всіх норм демократії.

“Михаїл Саакашвілі був затриманий групою невідомих у камуфляжі… За словами самого екс-президента Грузії, він був кинутий у мікроавтобус, де йому зав’язали очі, потім транспортувався гвинтокрилом до аеропорту «Бориспіль», а потім — літаком у Варшаву”. (NewsOne).

Трохи пізніше “Гордон.ua” відреагував на подію заголовком: “Игорь Луценко заявил, что Саакашвили вывезли в Польшу на самолёте, который принадлежит офшорной компании Порошенко». Ігор Луценко, нагадаємо, це не родич Генпрокурора, а просто народний депутат.

Тим часом на “РБК-Україна” з’явився вже інший заголовок: «Задержание Саакашвили: в СБУ, Генпрокуратуре и Нацполиции отрицают свою причастность». Простіше кажучи, контори, котрі за законом мають хоч якесь право хапати громадян за комір, тим своїм правом не скористалися.

А значить стався відвертий бандитський наліт. Кажуть, що спецназом Держприкордонслужби. Тієї, котра тримає кордон дірявим, але ось бачите, яка дієва і швидка…

Втім досить про Саакашвілі. Скажемо більше, ми не будемо навіть сварити посла США Марі Йованович за відсутність реакції з її боку. Тим більше, що це даремна трата часу: київські інтелектуали не раніше як за півроку прийдуть до думки, що не лише Німеччина та Франція дружать з Путіним проти України, не лише Польща та Угорщина — теж, але й США йдуть у фарватері російської політики, спрямованої на повний демонтаж української державності.

Втім, тут вже розлютяться запорізькі інтелектуали — та що він верзе, США ледь не в стані війни з Росією!

Хвилиночку! Міжнародна політика — це вам не бандитська “малина”, це набагато гірше. Ось тут вас цілують, а ось тут вам ножа в спину. Так і в нашому випадку: у стратегічному плані Росія для США — ворог №2 (після Китаю), втім з певних питань ми бачимо приклади “міцної дружби”.

Хоча з питань втручання Путіна в американські вибори та подій в Сирії ніяких компромісів немає. Мабуть через те в Росії до всіх бід попереднього тижня додалися ще три жахливі події. А саме: “Рибка-гейт”, витік інформації стосовно розгрому приватної військової компанії Вагнера та падіння літака Ан-148 у Підмосков’ї.

Зокрема опозиціонер Олексій Навальний оприлюднив відео-розслідування, з якого стало відомо, що московська повія з “кликухою” Настя Рибка, яка з такими ж дівицями влітку штурмувала його офіс, виявилася не лише «подругою» російського олігарха (недавнього власника ЗАлКу) Олега Дерипаски, але й «письменницею». Котра видала свої походеньки на яхті останнього та ще й за участю Сергія Приходька.

Приходько — разом із Владиславом Сурковим — путінський царедворець, який відповідальний за всю зовнішню політику Росії (не Лавров, а саме він!). Його посада — заступник голови уряду РФ, керівник апарату уряду РФ. І цей 62-річний «Казанова» десь там не лише розважався з повіями на яхті, а й обговорював питання міжнародної політики.

І тут те, чого ніхто не помітив. Раніше НКВС-КДБ не те що повій і коханок біля помітних персон вербувало, але й їхніх дружин. А сьогодні якась дівиця з “ескортного бюро”, котре обслуговувало «цвіт російської нації», виявляється, що ледь не «пахала» на британську розвідку. Бо саме остання розкрила всі подробиці російського втручання в американські вибори. А Приходько, Дерипаска та не чужий їм Манафорт (колишній керівник колишнього передвиборчого штабу Трампа і друг Януковича) саме й стояли за тим втручанням.

Що зрештою й показав Навальний у своєму відео. Тут же якийсь Задрипайлівський суд визнав відео екстремістським. «YouTube потребовал удалить видео расследования Навального о Дерипаске и Приходько» (“Гордон.ua”, 12.02.2018 р.)…

Одним словом, стався справжній “Рибка-гейт”. А тут ще подробиці розгрому ПВК Вагнера. Ось фрагмент аудіозапису : «В одной роте… убито 200 человек… Короче, три роты пострадало. Били пиндосы: сначала артой накрыли, а потом подняли четыре вертушки и в карусель запустили, из крупнокалиберных пулеметов…. И пиндосы… знали, что это мы идем, русские. Наши шли завод отжимать, а они на этом заводе сидели»… (МБХ-медиа).

З цього приводу в Росії цілий гвалт піднявся і потрібно було щось робити. Підірвали Ан-148 рейсу «Москва-Орськ». В цьому напрямку літають лише прості люди, та й на “хохлів” вину за трагедію можна буде повісити. Але поки телевізор ридав з приводу смерті 71 людини на борту літака, потроху всі забули і про Приходька, і про Вагнера.

Втім, не всі забули… Пам’ятаєте про мерзотників, котрі творять міжнародну політику? “Так, ми увігнали згаданими двома подіями вам ножа у спину, але готові до компенсації. Ось Путіну не потрібен Саакашвілі в Києві, то хай прибере його до Варшави. Ми не проти. І ви на нас більше не ображаєтеся?».

Приблизно такі торги відбулися напередодні, і тільки вони пояснюють чергове “мовчання посольських ягнят”.

Втім, всі, кому належить почали кидати каміння в бік Петра Олексійовича. Мовляв, і такий він, і сякий… Бідний пан Порошенко! У оточенні якого, окрім “квоти Путіна” (Муженко і Ко), вже є квота Ротшильдів, Рокфеллерів, Польщі і навіть Угорщини. І це все ніяк і ніким не координується, і вже по-справжньому забродило…

У Порошенка лишився єдиний варіант — як і у Януковича під час прес-конференції у Ростові-на-Дону — “зламати ручку”. І він її ламає! То на Мальдіви подасться, то невістку в Давос вивезе, а то з дружиною у Відні потанцює. Натякаючи подібним підлітковим протестом (у стилі розфарбованого “ірокезу”) всім нам сірим, що не він країною керує. Але кинути кляту посаду не може. Бо смерть буває повільною, а буває й миттєвою. Що обрав нещасний Порошенко, ви й самі бачите…

Леонід Романовичев