Запорізькі ветерани Афганістану отримали нагороди

727
0

Напередодні відзначення 29-ої річниці виводу військ з Афганістану в облдержадміністації відбулася зустріч з громадськими активістами та учасниками бойових дій на території інших держав. У заході взяла участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

— Зустріч з громадськими організаціями учасників бойових дій у переддень свята повернення воїнів-інтернаціоналістів давно вже стала традиційною. Це добра нагода поділитися тими проблемами, які виникли, проте не встигли озвучити та вирішити. Обласна влада завжди підтримуватиме ветеранів, їхні родини та родини загиблих. Кожен з вас несе у своєму серці пам’ять про тих, кого втратила Україна на чужій землі. Ви не даєте забувати про подвиг героїв кривавої війни, не забувати історію, шанувати пам’ять борців за свободу, незалежність та мир. Тому не дивно, що саме воїни-афганці одними з перших пішли захищати східні кордони України на початку воєнних дій, передавали свій досвід ведення військових операцій молодому поколінню. Хочу побажати міцного здоров’я вам та вашим близьким, — звернулася до зібрання Зінаїда Бойко.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів. Зі словами вдячності виступив голова Вознесенівської районної організації воїнів Афганістану Віктор Бєлік, який закликав до єднання та взаєморозуміння учасників бойових дій усіх років, пам’ятати та шанувати подвиги бойових побратимів.

Розпорядженням голови облдержадміністрації Костянтина Бриля за активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді, підтримку української армії та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено активних учасників громадської організації «Запорізька обласна асоціація ветеранів Афганістану та АТО»: Анатолія Безуглого, Віктора Бєліка, Віктора Гнєдашева, Василя Костяка, Віталія Лалабекова, Аллу Марамуху, Олексія Можаровського, Олександра Синицю, Миколу Ситніка, Вікторію Ушакову, Євгенія Шлєпіна.

Нагадаємо, 15 лютого 1989 року СРСР вивів свої війська з території Афганістану. Ця дата стала Днем пам’яті та скорботи за загиблими воїнами-інтернаціоналістами. Майже чотири тисячі українських воїнів загинули, більше 1500 інвалідів-афганців та майже 7 тисяч учасників бойових дій у Афганістані проживає в Запорізькій області.