В Запоріжжі вшанували пам’ять Небесної Сотні (ФОТО)

896
0

Шини, каски, палаючий вогонь у бочках, свічки і портрети загиблих на Майдані. У вівторок на площі Героїв перед ЗОДА вшановували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Актори академічного музично-драматичного театру ім. В.Магара подарували запоріжцям мистецьку композицію «Читаємо поезію Майдану»

20 лютого. 11:30 ранку. На площі перед ЗОДА зібралось більше сотні людей які прийшли покласти квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні у четверту річницю розстрілу Майдана. Переважна більшість людей — декілька волонтерів, поліцейські, військові, представники релігійних конфесій, обласної влади та народні депутати. Запоріжців було не так і багато, можливо тому, що дія відбувалась в середині робочого дня.

На імпровізованій сцені під відкритим небом актори театру ім. В.Магара читали вірші Богдана Бенюка, Ірини Босяк, Наталії Лавлєнцевої, Василя Зими, присвячені мужності та самовідданості мільйонів українців. Варто відзначити, що на очах акторів, а також присутніх на заходів, були сльози. Режисером-постановником дії стала Тетяна Лещова.

Наприкінці театральної дії пролунала символічна композиція «Плине кача…». У 2014 році під час прощання з загиблими Героями Небесної Сотні звучала саме ця траурна пісня,

яка стала українським народним реквіємом. Після всі бажаючи поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Іванка Волощук, фото автора