Галас навколо Надії Савченко підняли ті, у кого стосовно парламенту є дуже чорні думки?

882
0

Останні чотири дні тільки й розмов в Україні, як про депутата Надію. “Перевірені кадри” з оточення міністра Авакова, тобто різні шкіряки, інтенсивно поливали її брудом. Підвів же  риску кампанії особисто Генпрокурор: “Савченко збиралася підірвати Раду і розстріляти депутатів — Луценко» («Обозреватель»).

Читачеві, звичайно, цікаві подробиці, втім ми почнемо з Росії, де, як відомо, існує путінська тиранія,  і де в 2015 році головним хітом “Новой волны”стала пісня “Москва, по ком звонят твои колокола” групи “Ленінград” зі словами:

Вчера приснился сон прекрасный:

Москва сгорела целиком

Пожар на площади на Красной

И тлеет бывший избирком

Никто не выжил — все сгорели —

Все Pussy, Путин и Собчак…

Алла Пугачова, як і весь зал у латвійській  Юрмалі, були просто у захваті. Концерт же транслював один із федеральних каналів, а на Youtube виступ має 4,5 млн. переглядів.

Але що цікаво — ні виконавця Шнурова, ні Пугачову за пісню і реакцію на неї чомусь не репресували…

У нас же інша історія. 8 березня на лінії розмежування поблизу Горлівки затримали мікроавтобус зі старими меблями, за кермом якого сидів “генерал-полковник” Рубан. В меблях знайшли доволі дивний арсенал зброї та боєприпасів. Через те, що: а) всі ознаки провокації були очевидними; б) Рубан займався (чи начебто займався) питанням визволення полонених, то підтримати його в суді приїхала народний депутат Надія Савченко. Це не додало їй авторитету в очах плебсу, втім вона вчинила так, як вважала за потрібне.

Вже 10 березня тема Рубана у ЗМІ померла, натомість 12 березня з’явилася заява Генпрокурора:  «Она покинула Украину», — Луценко сообщил о странном поведении Савченко после вызова ее на допрос в СБУ». (УСН 1492). Мова про те, що замість допиту Савченко о 4.00 понеділка полетіла до Європи.

Зважаючи, що авторитет шкіряків у народі (а саме вони почали підспівувати Луценкові) дорівнює нулю, 13 березня стався інформаційний вкид  через опозиційне владі видання “Страна.ua”: “Надежду Савченко могут обвинить в подготовке военного переворота в Украине».

Суть вкиду така: ще влітку Савченко начебто розмовляла з офіцерами-спецназівцями і ті запропонували їй щось змінити в країні. Щоправда зброї у них немає (спецназ мабуть озброєний тільки рогатками). Немає зброї і в Україні — бо вся вона, схоже, в т.зв. “ДНР-ЛНР”. От би Надія організувала звідти переправу… Савченко начебто повелася на ці розмови і сказала, що в неї є перевізник — Володимир Рубан.

Зауважимо, що поки шкіряки зі штанів вистрибували, розповідаючи, що Савченко вже в Росії, вона з сесії Європарламенту повернулася до Києва. Сталося це пізно ввечері середи. Зустрічала її в Борисполі сестра Віра та журналісти. Ні конвою, ні охорони не було.

Вранці 15-го Верховна Рада вивела Надію Савченко зі складу Комітету ВР з національної безпеки та оборони. Дія незаконна, бо подібної процедури в парламенті  не існує.

Тим часом сама Савченко під стінами СБУ дала брифінг для журналістів. «Мене викликали  як свідка на допит до слідчого Томасяка. Проводив моє опитування інший слідчий, і не допит  як свідка, а саме відбирав пояснення»,  — заявила народний депутат. Надія Савченко звинуватила владу у протизаконних діях та закликала українців і військових повалити «злочинну владу». «Зараз є багато військових, які мене чують, які погоджуються, що військовий переворот в Україні — це досить очікуване і, напевно, досить правильне подія», — сказала Савченко після допиту в СБУ. «І тепер я закликаю українців — якщо ви розумієте, що якщо ви зараз не відстоїте право на своє життя, на свою волю, то ви будете жити гірше, ніж в терористичному тоталітарному режимі Росії». (Znaj.ua, 15.03.2018 г.).

Цікаво, що вже згадані слова стали у цілій низці т.зв. українських і т.зв. ЗМІ головним ВІДЕОсвідченням того, що Савченко таки готувала держпереворот.

Кульмінацією ж дня став виступ Генпрокурора Луценка у Верховній Раді з поданням на позбавлення нардепа недоторканості та арешту: «У слідства є незаперечні докази того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала, вербувала, давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, у цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі – урядову і посадову, мінометами обрушивши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе», – заявив Генпрокурор».

Одним словом, порівняйте реакцію Путіна на пісню Шнурова і «казки діда Панаса» від нашого Генпрокурора. (До речі в соцмережах з’явилося відповідне фото знаменитого казкаря зі словами: «А потім вона дістала автомат і почала добивати тих депутатів, які вижили після гранат»).

Все схоже на те, що справа шита білими не нитками, а канатами. Ось оцінка

колишнього 1-го заст. Генпрокурора Р. Кузьміна: «Доказательств вины Савченко нет ни у Луценко, ни у его жены. Если у ГПУ имеются подлинные, а не смонтированные, записи разговоров, в которых Савченко высказывает намерения убить Порошенко и все его…  окружение – то это само по себе не является преступлением. Это – проявление «нечуваної свободи слова»… Типа «комуняку на гіляку» или «смерть ворогам». УК не предусматривает ответственности за высказанное намерение совершить преступление, как и за другие озвученные неприличные желания и грязные мысли».

Втім, все ж уявимо собі, що все сказане шкіряками та Луценком щира правда. Але питання: Верховна Рада — це лише стільці та кнопки для голосування? Важелі влади в інших місцях! Через те будь-який напад на парламент у світі  кваліфікується не як держпереворот, а як узурпація влади ТИМИ, КОГО ПАРЛАМЕНТ ОБМЕЖУЄ. Тобто президентом, військовими тощо. Бо знищений парламент дає останнім величезні можливості і потрібно бути відвертим ідіотом, щоб подарувати ті можливості, наприклад, Порошенку чи Авакову. Інша справа, що галас, який зняли фан-групи і Президента, і глави МВС, вказує на те, що стосовно Верховної Ради таки вже щось приготували. А поки напускається стільки абсурдного туману навколо вже давно політично закатаної в асфальт Надії Савченко.

Хоча зовсім не виключено, що весь туман останніх днів з’явився лише заради відволікання уваги від тихої відставки глави НБУ Гонтарєвої і призначення на її місце ще правильнішого чоловіка. А заодно теж правильних керівника Рахункової палати та омбудсмена. Знаючи наших “наперсточників” і цьому дивуватися не станеш…

Леонід Романовичов