Медреформа в Україні, а пенсія — в США. І будь-ласка — не сплутайте…

884
0

Кажуть, що в німецькій армії взялися за створення форми для вагітних. Схоже Гітлер тепер  перевертається у могилі не лише від новин зі Сходу: “Фюрер! Мені приснився страшний сон — Росія напала на Україну, а Німеччина їх мирить”…

Як нас “мирить” Німеччина, доводилося писати вже не раз. І ось експертна оцінка колишнього 1-го заст. начальника Генштабу ЗСУ Ігоря Романенка:

«Как известно, в нашей стране президентом была утверждена программа относительно следующего шага по НАТО. Мы знаем, что нам снова предоставили статус страны-аспиранта…  Мы уже были такой страной в 2005 году. В 2008 году мы были на грани рассмотрение на Бухарестском саммите предоставления нам ПДЧ (план действий по членству в НАТО. — Ред.)… Этот процесс тогда остановили фактически руководители Германии и Франции…  Затем остановились у нас вообще процессы в сторону продвижения в НАТО, объявили нейтральный статус — и чем это обернулось?» — отметил военный эксперт.

Романенко также добавил: «Поэтому хочу сказать, что события, которые происходят в этих странах и поведения их лидеров, как Франции, так и Германии — очень важны, они влияют на работу «нормандского формата» и на ситуацию вокруг Украины». («Цензор.нет»,  2.04.2018 р.)

Таким чином на п’ятому році війни в Києві хоч хтось дійшов до висновку, що Німеччина та Франція як дружили з Путіним проти нас, так і продовжують дружити…

Втім, на те, які у нас приятелі на Заході, вказує і ще одна новина. 22 березня, тобто за тиждень до ув’язнення Надії Савченко, її сестра Віра надіслала листа президенту США Трампу.

Пропонуємо основні його тези: «Рішення про арешт Савченко Надії є політично вмотивованим, спрямованим на усунення опозиційного конкурента чинній владі, що є неприйнятним у демократичному суспільстві… Україна залишається найкорумпованішою країною Європейського континенту та країною з найнижчим рівнем життя»; у ній «політично утискають» правоохоронні органи, покликані боротися із корупцію – НАБУ і САП, а влада на чолі з президентом «постійно відтерміновують створення Спеціалізованого антикорупційного суду». Також Савченко пише про «системний наступ влади на ЗМІ, що не є підконтрольні особисто президенту та іншим олігархам, котрі наближені до влади». (УП, 2.04.2018 р.)

Далі давайте не будемо вже чіпати Савченко, а зупинимося лише на трьох інших тезах: “найкорумпованіша країна, найнижчий рівень життя, системний наступ на ЗМІ”.

Ну і що у відповідь? Хоч “глубокую озабоченность” ми почули? Та ні пари з вуст! Втім, одна заява все ж була з “озабоченностью”. Це стосовно “общественных активистов, живущих общественной активностью”. Тобто людей, котрі за якість вельми каламутні долари борються з НЕПРАВИЛЬНОЮ корупцією, бо “правильна” — в інтересах МВФ, Ахметова, Фірташа та Порошенка тільки вітається.

Власне ми про це детально писали минулої п’ятниці, через те перейдемо до найголовнішого  — до медичної реформи. Вона стартувала 2 квітня. І хоча ще немає необхідної нормативної бази і всього іншого, вже 12,5 тисяч якихось “живчиків” таки обрали собі сімейного лікаря.

У відповідь  “страны G7 («Великої сімки». — Авт.) приветствовали начало медреформы Супрун». «Мы рады, что начиная с сегодня, 2 апреля, все украинцы имеют возможность подписать декларацию со своими семейными врачами для получения бесплатной первичной медицинской помощи», — сказано в Twitter-публикации пресс-службы Канадской палаты послов стран G7 в поддержку Украины». («Подробности»)

Таким чином в країні, де Конституція передбачає безкоштовну медичну допомогу, створили вельми хитру схему із Національною службою здоров’я, яка збирається “розпилювати” 100 млрд. бюджетних грошей на рік. І все видається за великий успіх!

А хто ж автор цієї схеми? “Вороги” кажуть, що це американський парамедик (“вантажник” швидкої допомоги) чи то американська ж патронажна сестра. Звуть її Уляна Супрун. Вона громадянка США і ніякої України “в упор не видит”. Не згодні? То читайте декларацію, яку Супрун подала до 1 квітня. 

«В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун у 2017 році отримала 348284 грн. заробітної плати за місцем основної роботи… В українських банках має близько 141 тис. грн, на банківських рахунках її чоловіка — 12,7 тис. грн. На рахунку в американському банку Супрун зберігає 8317 доларів… В.о. міністра зберігає понад 555,6 тис. дол. на пенсійному рахунку у США. Зроблені торік внески в американські «кредитні спілки та інші небанківські фінустанови» становлять у Супрун та її чоловіка разом 3,7 млн. дол.». (УНІАН, 2.04.2018 р.)

Перекладемо з пташиного. Пенсію в.о міністра охорони здоров’я України збирається отримувати в США. Це перше. Друге: минулого року вона отримала (по сьогоднішньому курсу) 12995,67 долара. А в різних фінансових структурах (не рахуючи дріб’язку в гривнях та доларах) разом  з чоловіком РОЗМІСТИЛА  3,7 млн.  “зелених американських грошей”.

Поясніть нам «необразованным» увесь цей бізнес? І де ще випливе відсоток
із тих бюджетних мільярдів на вакцини, які за даними Рахункової палати зависли в закордонних банках?  Не вірите, що зависли?  “Досі не погашено боргів із зарплат медичним працівникам. Провалено закупівлю медикаментів у 2015-му, 2016-му, 2017 році. Гроші виділено, але ліків у повному обсязі досі не одержали. На банківських рахунках керівництва МОЗ і міжнародних організацій, що займаються купівлею медичних препаратів, зависло понад 12,3 млрд. гривень». («Гордон», 27.11.2018 г.)

А тепер ще й Служба здоров’я з’явилася — і  “карта” не лише у пані Супрун “піде”…

І вже останнє. МОЗ України не полишає спроб вибити з крісла ректора Київського національного медичного університету Ольгу Амосову. Її щодня звільняють, а остання щоразу оскаржує справу. Пропонуємо рішення Київського господарського суду:

«В решении отмечается, что исковое заявление было подписано и.о. министра здравоохранения Ульяной Супрун… Указывается, что информация о Министерстве здравоохранения Украины, которая содержится в Едином государственном реестре юридических лиц… не содержит сведений о том, что Супрун исполняет обязанности министра. «При таких обстоятельствах, суду не доказано, что исковое заявление МЗ Украины подписано лицом, имеющим право его подписывать от имени истца», — отмечено в решении». (“Цензор.нет”, 19.03.18 р.)

Іншими словами, хто сьогодні впроваджує в Україні таку «успішну медичну реформу», знає лише Господь, G7, та, можливо, Президент Порошенко. Втім, останнє — не факт…

Леонід Романовичов