Про Нетаньяху, Трампа і наших забудькуватих керманичів

865
0

“30 квітня прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху представив викрадений спецслужбами секретний архів Ірану, присвячений розробці ядерної зброї. Відзначимо, в 2015 році Іран зобов’язався допустити інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на свої ядерні об’єкти в обмін на покрокове скасування західних санкцій. На початку 2016 року США і Євросоюз скасували санкції проти Ірану після того, як МАГАТЕ в своїй доповіді заявило, що Тегеран повністю припинив роботу над ядерною програмою». (Politeka, 1.05.2018 р.)

Тут тим, хто дочитав написане вище до кінця і поморщився: «Фу, яка нудьга”, відразу додамо, що ця, можливо, й правда від Нетаньяху, а швидше, що брехня (МАГАТЕ негайно спростувало повідомлення ізраїльського прем’єра), здатна просто перевернути світ.

Пояснимо чому. Ізраїль постійно входить до трійки головних агресорів світу і найбільш із них зухвалий. Бо якщо США чи Росії потрібний хоч якийсь кволенький casus belli («привід для війни»), то єврейська держава громить сусідів просто так, у кращому випадку використовуючи провокацію якихось “арабських терористів” із підконтрольних своїм же спецслужбам організацій.

Станом на сьогодні ізраїльська авіація бомбить Сирію (і про це знає навіть український читач) і палестинський Сектор Газа (про що в Україні — ні сном, ні духом). Зрозуміло, що “прогресивному світовому людству” до того всього немає ніякого діла. І ось, розбомбивши іранські війська в тій же Сирії, Ізраїль оголосив, що саме Іран щось порушив з ядерного питання.

Злі язики стверджують, що виступ Нетаньяху був узгоджений з президентом США Трампом, і мав статися не пізніше 12 травня. Бо вже Трамп 15 травня має оголосити про чергове піврічне продовження призупинення основної частини санкцій щодо Ірану. Це наслідок згаданої угоди 2015 року Росії, США, Великої Британії, Франції, Німеччини та Ірану. Тепер призупинення не відбудеться.

Іншими словами експорт іранської нафти знову заблокують, ціни на цю сировину підскочать і нафтогазові королі (в т.ч. і в Росії) будуть задоволені. Для українського населення подібний розвиток подій означатиме повний гаплик. Адже наші фантастичні тарифи ніхто не опускав, коли ціни падали, а тепер їх вже “обгрунтовано” піднімуть ще і ще.

Додамо, що Нетаньяху є особистим ворогом сім’ї Клінтонів. Адже саме він фактично організував відомий скандал з практиканткою Монікою Левінські. Прослуховуючи відразу чотири лінії Білого дому та шантажуючи президента Клінтона за зв’язок з Левінські, Нетаньяху намагався визволити з американської тюрми ізраїльського шпигуна Полларда. Втім американські спецслужби вперлися, а Клінтон виявився крайнім — його змішали з помиями.

Очевидно, що у разі приходу Хіларі Клінтон до влади, прем’єрство Нетаньяху миттєво б закінчилося. Через те останній поставив на Трампа. Нині багато пишуть про російське втручання в американські вибори. Яке на тлі ізраїльського втручання мабуть виглядає дитячими витівками.

Втім саме зараз внутрішньо-політична ситуація у Трампа не з кращих. Американська преса таки його заклювала, днями спецпрокурор Мюллер має задати Трампу 44 запитання, і тут на арену виходить Нетаньяху зі своїм ядерним архівом. Після чого Трамп стає борцем з Іраном, повертає всі санкції і, може, й чергову кризу йому вдасться легше пережити?

Ще одним наслідком внутрішньо-американських розбірок стало повідомлення, що США таки поставили Україні такі довгоочікувані протитанкові комплекси Javelin. Зазвичай у подібних випадках про все першими роздзвонюють у Києві, втім цього разу інформація прийшла із-за океану, а в нашій столиці її тільки підтвердили. Це може означати, що і ніяких Javelin в Україні немає, а якщо вони і є, то ніхто в трійці Порошенко-Муженко-Полторак про це і не здогадується.

Бо знаємо ми цих «славных парней»: чомусь все, що надавалося американцями раніше, раптом випірнало у Росії. А потім наші війська спішно залишали Дебальцево разом з новітнім протибатарейним комплесом, чи зачаровано дивилися на палаючі Балаклію та Калинівку. Через те, коли Javelin і потрапили в Україну, то подалі від фронту, і під повним контролем американських інструкторів десь на Яворівському полігоні.

Втім все це не завадило міністру оборони Полтораку лизнути начальство: «Благодарен Президенту Украины Петру Порошенко за титанические усилия для получения противотанковых комплексов Джавелин и Президенту США Дональду Трампу за положительное решение, которое позволило существенно повысить обороноспособность Украины и обеспечить украинских военнослужащих современным вооружением!» («Цензор.нет, 30.04.2018 р.)

Зауважмо, що існують два підвиди полководців. Одних вожді терплять за те, що вони дарують їм перемоги і прославляють у віках, інших же терплять за те, що ті лижуть, перемог не дарують, а лише трясуть лампасами, погонами і орденами та прославляють вождя сьогодні і зараз. Дуже корисні люди з огляду на наступні вибори…

Власне у генерала Полторака є й інші підстави глибоко дякувати Петру Олексійовичу. 30 квітня у нас завершилося АТО. Злі язики впевнені, що зміни статусу “війни, якої немає” полягають лише у тому, що відтепер всі контрабандні потоки через лінію розмежування контролюватиме не СБУ, а військові. Які в особі тих же Полторака та Муженка виглядають більш відданими пану Порошенко, ніж керівники СБУ. Котре поки нічого не змогло протиставити тій потужній силі, яку сконцентрував у своїх руках заклятий партнер по коаліції і міністр внутрішніх справ Аваков.

Може що й так… А зараз вже дві останні вишеньки на торт. У свята до Москви на перегляд боксерського поєдинку злітав видний діяч президентської БПП і мер Києва Віталій Кличко. Він був тепло прийнятий путінською адміністрацію. Бо ж не «агент Кремля»! То Надія Савченко — “агент Кремля”, через те сидить на радість всім дебілам України в СІЗО вже місяць і 10 днів.

А ще 28 квітня сплив термін санкцій проти російських компаній, котрі працюють в Україні, і одночасно співробітничають з ВПК Росії. Санкції, як стверджують знавці, просто забули продовжити. А військовий збір, який би мав діяти лише під час АТО, разом з АТО чомусь не скасували. Бо теж забули?

Леонід Романовичов