Коли замість мізків у народу лишається якийсь обмилок…

776
0

У ті далекі часи, коли в Україні правив Янукович і в телевізорі ще не все ходило строєм, а посольство США навіть висловлювало стурбованість з приводу утисків свободи слова, ось що відбулося.

Якісь телевізійні приколісти вирішили поспілкуватися з виборцями, котрі ТОЧНО голосували за Януковича. І ”что характерно”: раптом з’ясувалося, що фани “проФФесора” назвали 27 варіантів написання прізвища, ім’я та по-батькові президента — і всі неправильні. Цікаво, що шукали подібний електорат поза межами Донбасу, де результат був би ще більш вражаючим.

Народ тоді трохи посміявся з дебілізованих телевізором громадян. Тим часом у Росії, як відомо, майже всі — «вата». То ж прикольнутися з неї — одне задоволення. Ось посеред Красної площі виходить перед камерою журналіст і питає, за виглядом, зовсім не блондинок: “Як ви ставитеся до того, що вдова Володимира Ілліча Леніна Надія Костянтинівна Крупська вимагає у Путіна поховати труну з тілом Леніна поряд з нею”. І тітоньки відразу починають підтримувати “невтішну вдову”.

А днями спрацював ще один жарт на Красній площі. “У Росії відмінили літній час, то скільки зараз годин у добі?”. Дехто відповів, що 25, втім переважна більшість зупинилася а 23 годинах. І це цілий натовп жіночок, Карл!

А якийсь блогер із столиці Чувашії Чебоксар дуже жорстоко пожартував над земляками в День Перемоги. “Хто такий Гітлер?”, — спитав він обвішаних колорадськими стрічками молодих людей. Не знають. Тоді з’явилося трохи легше запитання: “Скільки тримав блокаду Ленінграда Наполеон?”. “20 днів”, “Два роки”, — відповідає “обізнана” публіка.

“А що таке Голокост?”, — питає далі блогер на камеру. Якась дівиця пригадує, що це національне свято Чувашії. “То поздоровте земляків з Днем перемоги і Голокостом, який відзначають 10 травня”…

І ДЕСЯТКИ ЛЮДЕЙ поздоровили всіх жителів Чувашії з Голокостом! З найтрагічнішою сторінкою історії єврейського народу, коли в роки Другої світової війни від рук гітлерівців загинуло 6 мільйонів євреїв…

Хтось ще раз скаже, що ти з “вати” хочеш — у неї з мізків лише якийсь невеликий обмилок лишився. І це, напевне, правда, втім, а чи лише у Росії обмилок у голові? А як з цим у нас? Державу добивають, населення ураганними темпами скорочують, щодня на Донбасі якихось і за віком, і за виглядом хлопчиків убивають, а публіка все сміється, співає та танцює. Ну і Петро Олексійович разом з Гройсманом не втомлюються рапортувати про небачені успіхи.

І вже не дивує, що “Свідки 145 реформ Порошенка” вірують та голосують на виборах в об’єднаних громадах за БПП і тим ще й пишаються. Дивує, що готові вони кому завгодно за “правду і тільки правду з три короби” очі видряпати! Раніше такі траплялися на комуністичних мітингах, де за святого двоєжонця Симоненка держаками прапорів лупцювали всіх “іновірців”. Сьогодні теж саме в Росії — колишні геть постарілі фани Зюганова перекочували в “Отряды Путина”, і теж погрожують всім як не смертю, то каліцтвом.

Очевидно, що в подібних умовах і Путіну з Медвєдєвим, і Порошенку з Гройсманом, і Авакову із Супрун працювати дуже легко.

Ось в Україні продовжує лютувати кір — діти хворіють цілими школами, а Уляні Супрун до того і діла немає. Вона за медичну галузь не відповідає, а тільки за “реформи”. Знаєте, чим ті “реформи” закінчаться? Що не дочекавшись з Києва вже кимось “розпиляних” 370 грн на кожного записаного на ту чи іншу поліклініку жителя міста, меру Буряку доведеться фінансувати зарплати лікарям самому. Бо куди ж він дінеться! Таке вже є сьогодні із субсидіями “Запоріжелектротрансу”, таке буде з “реформованою” медициною.

А ще пані Супрун ледь не щодня ділиться з народом своїми відкриттями в медицині, почерпнутим мабуть із якогось журналу для американських домогосподарок. І що ви думаєте: народ оту всю маячню, не моргнувши оком, слухає, і єдине добре, що поки не поспішає впроваджувати почуте у життя.

Тим часом з’явився запис в Facebook письменниці Олени Ксантопулос: “Подведем итоги сегодняшнего дня:
1. На фронте погибли два наших защитника. Один из них опять совсем мальчишка. Шесть воинов были ранены.
2. Марина Порошенко в Одессе вышивала украинские узоры вместе с Трухановым.
3. Петр Алексеич открыл 12 км. еще не построенной дороги. Новый вид пиара называется «перерезание ленточек на фьючерсных проектах».
4. Предприятия президента Украины принимали участие в строительстве Керченско-путинского моста.
5. Вся продажная и воровская (публика) в зРаде напялила на себя вышиванки.
6. Рада приняла Закон о трансплантации органов — посмертной трансплантации и прижизненном донорстве. Хочется думать, что Украина не превратится в Эльдорадо органов для более развитых стран. Однако, скорей всего, она превратится…” (17.05.2018 р.).

Не будемо вчергове загострювати увагу на тому, що народ зустрів цей день все тими ж “песнями и плясками”. Зробимо деякі пояснення. НАБУ провело обшуки у цивільної дружини громадянина Росії і одеського мера Труханова. Це коли він “вишивав узори” разом з дружиною Президента… На Дніпропетровщині лише починають будувати дорогу в бік Києва. Обіцяють до кінця року здати аж 12 кілометрів. Петро Порошенко вже 17 травня перерізав тут стрічку…

В переліку підприємств, які допомогли Путіну збудувати Керченський міст, 14 іноземних компаній — від Японії і до Канади. Пунктом другим ідуть “поставщики гранита для производства щебня — украинские гранитные карьеры». А ось і пункт 14: “Аккумуляторы для работающей на строительстве моста техники поставляет украинский завод «Энергоавтоматика», принадлежащий Петру Алексеевичу Порошенко». (Economics-prorok.com).

І вже останнє стосовно запису О. Ксантопулос. Коли ще тільки Уляна Супрун з’явилася в МОЗ України, то всі, хто був у темі, заявили: її головне завдання навіть не зруйнувати систему медичної допомоги в Україні, а протягти подібний закон про трансплантацію. Щоби ті, хто відносно молоді, чомусь здорові і не втекли закордон, слугували фермою для “чорних трансплантологів” світу. І ось вона це зробила! Радуйтеся і “Свідки 145 реформ”, і члени секти Святої Уляни “великомучающей”.

Втім, до кого це ми звертаємося! До тих, з ким спілкувався чебоксарський блогер?

Леонід Романовичов