Генштаб перевіріть стан військового обліку не тількі у запорізькіх військоматах, але й колонії та спортивні команди

713
0

В організаціях, установах і закладах Запорізької області комісією Генерального штабу Збройних Сил України розпочато перевірку стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних та бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час.

У період з 22 по 25 травня в організаціях, установах і закладах Запорізької області комісією Генерального штабу Збройних Сил України буде здійснена перевірка стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних та бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час.

Протягом цього часу комісія перевірятиме апарат Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької міської ради та Енергодарської міської ради, Управління поліції охорони в Запорізькій області, Жовтневу сільську раду Токмацького району, відокремлений підрозділ «Запорізька атомна електростанція», науково-виробничий комплекс “Іскра”, футбольний клуб “Металург”, Запорізький державний медичний університет, Бердянський морський торговельний порт, Бердянську виправну колонію № 77, Запорізький обласний військовий комісаріат та підпорядковані йому районні та міські військові комісаріати.

Під час наради перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Елла Слепян, зазначила, що цівільна влада усвідомлює важливість такого заходу як ведення та забезпечення функціонування військового обліку на території області.

«Керівництво облдержадміністрації та й усі керівники підприємств, установ та організацій нашої області, як прифронтової, добре пам’ятають ту ситуацію, з якою ми зіткнулися 18 березня 2014 року, коли була оголошена
перша хвиля часткової мобілізації – фактично на той час система військового обліку була втрачена. На сьогодні завдяки налагодженій співпраці з обласним військовим комісаріатом, на нашу думку, нам вдалося створити систему військового обліку, яка дає нам змогу повністю виконувати поставлені завдання щодо призову громадян на військову службу за контрактом та на строкову військову службу. Висловлюю надію на порозуміння та на те, що комісією будуть виявлені не тільки недоліки, а й буде надана методична та практична допомога у вирішенні проблемних питань щодо організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних.
Прошу керівників органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій особисто очолити хід проведення перевірки на відповідній території, підприємстві, установі, організації та сприяти забезпеченню відповідних умов для роботи комісії», — зазначила Елла Слепян.