Чому Гаррі і Меган ніколи не зіграють весілля у нас?

618
0

У Лондоні женили принца Гаррі. Меган Маркл — непогана актриса Голлівуду, і дуже гарно зіграла наречену. Ось би їй ще вдалося зіграти дружину принца…

Зауважимо, що Гаррі одружився всупереч багатьом традиціям. Втім, стати королем Англії йому навряд чи світить — новонароджений принц Луї, син його брата Вільяма, ще далі посунув принца Гаррі в черзі на престол.

Тут варто зауважити, що шлюб з двічі одруженою американкою Уоліс Сімпсон позбавив короля Едуарда VIII титулу. Після чого королем став його молодший брат Георг VI, а далі вже й старша дочка останнього Єлизавета II.

Мабуть через те, що якісь закони в Британії все ж діють, а принци взагалі герої — Гаррі, наприклад, дві ротації відвоював в Афганістані, то народ королівську сім’ю любить. Всі бачили натовпи шанувальників на шляху весільного кортежу і ніхто не бачив охорони як такої.

Зовсім інша справа, наприклад, із “царем” Путіним! Богомольців на зустрічі з ним грає охорона, рибалок — теж. Охоронців не було хіба що в КамАЗі, яким Путін рулював на Керченському мості. Однак він і до педалей тієї вантажівки не діставав, і як та машина їхала — загадка…

Нагадаємо, що напередодні чергової “коронації”, по всій Росії відбулася акція протесту “Він нам не цар!”. Організатором останньої став опозиціонер Олексій Навальний. Щонайменше 200 тисяч росіян у 60 містах вийшли на вулиці — без прапорів, транспарантів (не враховуючи якоїсь самодіяльності) і промов. Владі лишилося хіба що розігнати протестувальників силами тітушок (козаків) і провести масові затримання.

Самого Навального, якого у подібних випадах, зазвичай, затримують на виході з дому, цього разу прогавили. Він перехитрив “наружку”, переночував на конспіративній квартирі, дістався Пушкінської площі у Москві, і лише звідти його за руки й ноги винесли до автозаку.

А з 16 травня Олексій Навальний сидить 30 діб.

Тут саме час згадати когось із великих: “Сила політика вимірюється ненавистю його конкурентів”. З огляду на це виходить, що у нас найсильніші Надія Савченко і Міхеїл Саакашвілі. Одна — в тюрмі, іншого насильно депортовано.

Втім, не лише вони! Ось колишній 1-й заст. голови СБУ Віктор Трепак пише у Facebook:

“В Україні де-факто вже розпочалась президентська виборча кампанія, яка плавно переходить у «гарячу» фазу. Усе вказує на те, що Банкова не має наміру змінювати господаря, а це означає, що за усталеними в нашій державі традиціями вона «нищитиме» реальних опонентів на пост президента… Так, Банкова завчасно «спрацювала» по меру Львова Андрію Садовому, розробивши та реалізувавши спецоперацію «Сміття» (про неї я у свій час детально писав)”…

А далі Трепак описує нову спецоперацію вже стосовно Анатолія Гриценка, який лякає владу своїми рейтингами. Ми подамо опис вже в переказі самого екс-міністра оборони у тому ж Facebook

“Дякую, пане генерале, за тверду громадянську позицію. Це дійсно правда, таку операцію Порошенко спланував і дав команду розпочати ближчим часом, можливо, вже цього тижня. Склад організованого злочинного угруповання мені відомий (залишилися ще чесні люди і в АП, і в РНБО, і в ГПУ, і в СБУ). Глава ОЗУ, він же замовник — Порошенко. Організатор — Турчинов. Головний виконавець — Пашинський. Виконавці в медійному просторі — депутати Вінник (БПП) і Береза (НФ). Виконавців у правоохоронних органах теж знаю, але прізвищ поки не називаю — даю їм шанс відмовитися від виконання завідомо злочинного наказу Порошенка. Конституція дає їм таке право відмовитися. Але водночас попереджаю увесь склад ОЗУ: відповідальність за виконання вами завідомо злочинних наказів буде жорсткою і невідворотною! При тому, нічого особистого — влада має діяти в рамках Закону, навіть якщо Президент наказує Закон порушити. Тож подумайте тричі, перш ніж брати участь у брудній спецоперації”. (21.05.2018 р.)

Тобто методи і Путіна, і нашої, як кажуть гумористи з Путін-TV та рідного йому Опозиційного блоку, постмайданівської влади — однакові. Того ж Навального спочатку незаконно засудили (три мільйони рублів держава Росія вже сплатила йому як компенсацію за вироком ЄСПЛ), а потім не допустили до виборів. А прогавивши ще одного кандидата — Павла Грудініна, все путінське телебачення і вся путінська ж “опозиція” на чолі з Жириновським почали ЛИШЕ ГРУДІНІНА поливати брудом протягом всієї передвиборчої кампанії.

І навіть того не вистачало! Бо довелося вкинути щонайменше 10 мільйонів бюлетенів плюс організувати пряму фальсифікацію підрахунку голосів, і лише завдяки цьому отримати “небачену перемогу”.

У Києві ж, як бачимо, на вибори наступного року готують щось не менш грандіозне. “Гречка” завезена, конкурентів вибивають по одному, та й “Свідки 145 реформ Порошенка” продовжують у щось “вірувати”. Через те цілий комплекс заходів (з небаченим до цього передвиборчим бюджетом) все ж може дати якийсь результат. У всякому разі у владі на нього сподіваються.

А тим часом, не лише Путін в оточенні щільного кола охоронців з’являється на очі навіть своїх прихильників. Петро Олексійович ховається від них (прихильників) за триметровою огорожею, живих же журналістів він просто боїться. Але під пригодованими телекамерами ледь не щодня відкриває то пологовий будинок, а то й 12 ще не збудованих кілометрів дороги Дніпро-Київ.

І тут доведеться чимось дуже сумним завершити. У Чилі президент править один термін, а через раз може повернутися до влади. Так ось, вже вдруге посаду залишила Мішель Бачелет. За Піночета вона рік відсиділа у тюрмі, а її батько — соратник президента Альєнде, у тій тюрмі загинув. Після перемоги демократії лікар Бачелет стала політиком. І ось 67- річна жінка залишила посаду. Під час останнього проходу президента по залі парламенту, здається, чи не всі присутні намагалися її розцілувати.

Найголовніше ж відбулося на вулиці, коли почесна військова варта і оркестр теж зі сльозами на очах прощався зі своїм президентом. А навколо людське море — як навколо Букінгемського палацу у Лондоні, коли на честь королеви і для королеви дають концерт провідні музиканти світу (тобто британські). І те людське море теж прощається зі своїм президентом зі сльозами ЩИРОЇ ПОДЯКИ на очах.

І то не біда, що в Росії такого ніколи не буде, біда, що і у нас теж…

Леонід Романовичов