Про збитий Boeing і перерізані стрічки

534
0

Топ-новиною четверга стали висновки Міжнародної слідчої групи (JET) з питань розслідування катастрофи малазійського Boeing 777. Літак рейсу MH17 Амстердам — Куала-Лумпур з 298 людьми на борту впав з висоти 11000 метрів поблизу міста Торез 17 липня 2014 року. Ніхто із пасажирів та членів екіпажу не вижив.

JET оприлюднила детальний маршрут руху тієї вогневої установки російського зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) “Бук” з Курська (місця дислокації 53-ї зенітно-ракетної бригади (зрбр) Повітряно-космічних сил (ПКС) Росії) і до місця стрільби у полі біля Сніжного.

Слідчі вивчили численні фото та відео, проїхалися по маршруту та ідентифікували кожне місце зйомки. Окрім того, вони вичепили в колоні згаданої бригади із 50 транспортних одиниць усі вогневі установки, а вже з них ідентифікували саме ту, яка власне збила Boeing 777. За сімома ідентифікаційними ознаками, які в такій комбінації не зустрічаються в жодному із “Буків” на території Росії чи України…

Комісія опублікувала відео зі своїми висновками і заявила про сотню підозрюваних осіб. “Эти люди либо управляли «Буком», либо организовали его переброску к месту запуска. Другие лица также содействовали или отыгрывали свою роль – например, те, кто сопровождал «Бук». («Цензор.нет», 24.05.2018 р.)

А далі дуже цікаво: «Мы не можем сейчас заявить больше, чем то, что «Бук» приехал из России и вернулся туда. Мы не можем делать какие-либо заявления об участии РФ как государства в этой катастрофе…, – добавил представитель Нидерландов». (там же).

Ну все, як із анекдоту про сліпу, глуху та підлу місію ОБСЄ: “З боку Росії на Донбас заїхала колона танків, належність яких НЕ ВСТАНОВЛЕНА”. Бо слідчі JET теж вважають, що багатокілометровий марш величезної колони 53-ї зрбр територіями Курської, Білгородської, Воронезької та Ростовської областей здійснено без команди і відповідних дозволів, просто 100 особами, котрі до Міноборони та Генштабу Росії ніякого відношення не мають.

Стосовно самої стрільби по Boeing 777, то відразу після події у одній із запорізьких газет (в Інтернеті статтю від 24.07.2014 року можна знайти за назвою: “И оно громыхнуло… Рейс MH17 и путинские маневры») ми все детально описали.

Головний висновок тієї публікації: збив не сам «Бук» (ідентифікований JET), а вся система ПКС Росії. Рішення ж на стрільбу ухвалювалося коли не в Москві (на Центральному командному пункті ПКС), то у Воронежі, тобто на КП Західного командування останнього.

Отже, без міністра оборони Шойгу і самого Путіна тут не обійшлося.

Зауважимо й те, що із десятків літаків, котрі тоді рухалися повітряним коридором над Донбасом (бо РОСІЯ ТИМЧАСОВО ЗАКРИЛА(!) ВСІ ІНШІ КОРИДОРИ ПЕРЕТИНУ СВОГО КОРДОНУ), збили саме MN17. Чому не літаки, наприклад, німецької Lufthansa або польської LOT?

Бо німці вже тоді виступали чи не єдиним союзником Путіна, а збивати поляків після вбивства їхнього президента Качиньського було б явним перебором. Головним же своїм завданням Кремль бачив те, щоб не збити літак з американцями на борту!

Тому й обрали літак Малайзії, яка нічого нікому не докаже. А Голландія — просто друг Путіна і з нею домовитися найлегше. Це аби разом повісити збитий Boeing на Україну, і мати з того непоганий гешефт. Таке вже було, коли Кучма погодився взяти на себе вину за збитий Ту-154 “Сибірських авіаліній” над Чорним морем. Йому щось пообіцяли, а потім “скачали” з України мільйони доларів компенсацій і п’ять років поспіль поливали її брудом.

Втім, цього разу на борту MH17 перебували 9 британців. Англія ж не дарма має кращу в світі розвідку, котра розкопала все. І JET нікуди було подітися, як тільки видавити із себе ті висновки, котрі ми почули.

У Києві за них (висновки) вхопилися буквально зубами. Бо було чому! Всі ті видатні діячі, котрі на п’ятому році війни так і не спромоглися ЗНАЙТИ І ЮРИДИЧНО ОФОРМИТИ ДОКАЗИ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ проти України для міжнародних судів, тут же почали нахабно піаритися на СПРАВІ, котрій саме вони, де-факто, всіма можливими способами перешкоджали. Бо кидати тінь “на отца родного Путина” — ніхто не хотів.

Адже чи у Києві не знали, що російські цивільні диспетчери Ростовського центру управління повітряним рухом взяли “малазійця” на супровід та управління ще над Дніпропетровськом? Не знали, що всі інші повітряні коридори, окрім того, що над Донбасом, були Росією закриті? Не знали, що це не перший літак, збитий не самопальними “казаками с Чернухинского переезда”, а саме СИСТЕМОЮ ВКС РОСІЇ? Адже на той час Путін — не без допомоги своїх найкращих київських друзів — збив над Донбасом 14 українських літаків та вертольотів!

Втім, у Києві або мовчали, або взагалі несли якусь маячню, підіграючи російським “браттям” і особливо Путін-TV. І ось їх всіх прорвало, і тільки лінивий не попіарився на чужій роботі.

Та так, знаєте, гарно піарилися, що всього за добу всіма була забута головна новина середи: “Особистий адвокат Дональда Трампа Майкл Коен таємно отримав щонайменше 400 тисяч доларів за організацію переговорів президента України Порошенка із Трампом, повідомили джерела ВВС у Києві». (“ВВС-Україна”, 23.05.2018 р.)

У США вельми обережно прокоментували повідомлення ВВС, а в Києві пообіцяли з цією британською радіотелевізійною корпорацією судитися. Поспішаємо бачити! Чогось мало бажаючих судитися з англійськими ЗМІ. Ото тільки Обама та Трамп чогось висудили, а пізніше й самі не раді були своїй перемозі!

Власне, без всякого ВВС ми ще у жовтні 2017 року звернули увагу на дивний характер спілкування президентів США й України: “Встреча Порошенко-Трамп: двойное дно фотосессии в Нью-Йорке». (1.10.2017 р.)

Тобто, фотосесія і не більше!

А тут ще з’ясувалося, що платна фотосесія. І карикатурист Г. Ключник знову виявився неперевершеним! (Facebook). З його карикатурними розцінками: а помацати, а постояти, а поручкатися, а поцілуватися… І команда Порошенка на поцілунках зекономила, на думку Ключника, мінімум 100 тисяч…

Слава Богу, що JET розродилися своїми висновками, і в Україні всі “пацани” віртуально стали поряд зі слідчими, а плебс і ЗМІ відразу забули про Трампа і 400 тисяч. Петро ж Олексійович з чистою совістю продовжив і далі перерізати нові стрічки. Кажуть, за два тижні він щось переріже і у нас…

Леонід Романовичов