Жінка президента України прибула до Мелітополя

500
0

Сьогодні Марина Порошенко відкрила у Мелітополі дводенний тренінг «Впровадження інклюзивної освіти в Україні: регіональний вимір» для представників спілки громадських об’єднань та батьківських колективів з усієї України.

Звертаючись до учасників тренінгу, дружина Президента наголосила, що сьогодні в Україні набирає потужних обертів освітня реформа, невід’ємною частиною якої є інклюзивна освіта: «Дуже важливо, що показники долучення дітей з особливими освітніми потребами до загальноосвітніх закладів збільшилися у десятки разів, а українці відчули реальні зміни щодо отримання якісної освіти для своїх дітей».
Марина Порошенко підкреслила, що для успішної реалізації цієї реформи дуже важлива тісна співпраця між державою й громадськими організаціями та батьківськими колективами: «Настав час об’єднати наші зусилля – для більш ефективного впровадження інклюзивної освіти в українському суспільстві. Для цього дуже важливо побудувати таку мережу громадських організацій, яка буде мати свої представництва в усіх регіонах України та злагоджено працювати», — сказала перша леді.

Під час візиту в м. Мелітополь Марина Порошенко ознайомилася з роботою першого в області Інклюзивно-ресурсного центру та інклюзивного спортивного майданчику, обладнання для якого придбано за грантові кошти німецької міжнародної організації GIZ на суму 1 млн. грн.

Окрім того, під час перебування у Запорізькій області дружина Президента оглянула всеукраїнську програму «Арсенал Ідей Україна» у Мелітопольському міському краєзнавчому музеї, яка створена та працює за її ініціативи.