Сподівайтеся, що це здоров’ю не шкодить! А Савченко тим часом сидить…

636
0

Аби не розчаровувати усіх ідіотів України, “печерське правосуддя” міста Києва залишило під вартою Надію Савченко. Герой України, народний депутат і мужня жінка посеред усіх розенблатів Верховної Ради сиділа і сидить одна єдина. Чим викликає повне захоплення  задурених і деморалізованих мас.

Таке вже було в 1937 році, хоча тодішній “ликующий” з приводу чергового розстрілу “ворогів народу” плебс був ще й заляканим, і через те  у нього є хоч якесь виправдання. У сьогоднішніх “масс трудящихся” і виправдань немає…

Тим часом синок прогресивної соціалістки Вітренко та його безпосередній шеф по “Нафтогазу” Коболєв розпиляли премію за “перемогу над “Газпромом”. Хоча ще 28 травня   «Газпром» оскаржив рішення Стокгольма у суперечці з «Нафтогазом» (УП). Що, як ви розумієте, ніяк не завадило появі вже іншого заголовку: «Сотрудники «Нафтогаза» уже получили $21 миллион премий за победу над «Газпромом». (УНИАН, 13.06.2018 р.)

Аби показати українцям, за кого вони нас мають, синок тієї маман, котра стільки років драла горлянку за прогресивний соціалізм, разом з шефом вирішили відпочити.

“Вот так выглядит «скромный» отдых двух менеджеров украинской государственной компании «Нафтогаз». Шампанское в Альпах, белое вино на побережье океана, красное вино в Испании, апероль в Италии, гольф и лыжи в Швейцарии. Эти два друга-миллиардера, объехали пол-мира…  Андрюша с Юрой потратили на отдых и развлечения столько, сколько простой украинец не заработает за СТО лет…  Именно из наших карманов они получают миллионые зарплаты и миллиардные премии”. (Mihail Shnayder, Facebook, 22.06.2018 р.)

У нас є своя версія, чому ці двоє трударів отримують такі гроші. З нею читач познайомиться вже на сторінках газети. А поки одна ремарка. Ви ж самі розумієте, що за подібних умов і без Надії Савченко в тюрмі, і без “печерського правосуддя” ніяк не обійтися. Чи не так?

А тим часом Верховна Рада вимучила закон про нацбезпеку. Він начебто придуманий заради НАТО. Поки що ж мова йде про ще більший хаос в управлінні обороною, ніж той, що існує сьогодні.

Слово Тарасу Пастуху: “Було подано понад 430 поправок. Практично всі вони були відхилені. Залишилося буквально декілька поправок, на яких наполягали наші партнери з ЄС, НАТО, Сполучених Штатів. Це така певна ложка меду в діжці дьогтю… Тепер закон «Про нацбезпеку» говорить, що може бути декілька командувачів цього Об’єднаного штабу. Військові не знають, яким чином декілька командувачів можуть керувати одним штабом, – наголосив народний депутат від «Самопомочі» Тарас Пастух. (“5 канал”, “канал 24”, 21.06.2018 р.)

Це стосовно «співробітництва» з НАТО і  “управління” армією під час російської агресії. А тепер про те, навіщо цей закон взагалі ухвалювали. Заголовок ТСН: “Як у Черчилля під час війни. Які повноваження будуть у Порошенка після ухвалення закону про нацбезпеку”.

Про що тут мова? “Порошенко отримав додаткові повноваження, а саме: 1) застосовувати ЗСУ по всій Україні в мирний час (мрія Януковича.-Авт.); 2) призначати на посади головнокомандувача ЗСУ та начальника Генштабу без погодження з ВР (такого немає навіть у Трампа. -Авт.); 3) оголошувати та припиняти війну (такого немає навіть у Путіна. — Авт.); 4) контроль над Нацгвардією та надання їй поліцейських функцій”.

В останньому випадку Порошенко буде ділитися владою з Аваковим і ви самі розумієте, чим той “дєльож” може закінчиться. А що нью-“Беркут” призначений лише для війни з власним народом, то не таємниця і без всякого закону про Нацбезпеку…

І ще: “Великий блок поправок стосувався повноважень СБУ. Депутати вимагали позбавити службу функцій у сфері економіки та боротьби з корупцією, оскільки, за їхніми словами, ці повноваження вже є у новостворених правоохоронних органів (НАБУ, САП, ДБР), а СБУ використовує їх, аби «кошмарити бізнес» і вимагати хабарі. Але Рада ці зміни не підтримала». (УП, 21.06.2008 р.)

Ну, всі зрозуміли? Бізнес будуть “кошмарити” і далі! Цікаво, що одним із полум’яних прихильників теперішніх “маски-шоу” виступив народний депутат від Опозиційного блоку (опозиційного до України й українців!) Василь Німченко. Тобто, Партію регіонів все влаштовує, а Янукович із-за меж України законові аплодує стоячи!

Ще одна цитата із УП. Закон «зосередженний на таких сферах, як суверенітет і територіальна цілісність, європейська та євроатлантична інтеграція та розвиток економіки та громадянського суспільства. Таким чином, з переліку пропонується виключити такі пункти, як гарантування прав і свобод людини і громадянина, забезпечення розвитку і функціонування української мови та захист мов нацменшин, розвиток духовності, моральних засад, інтелектуального потенціалу народу».

Ну, ви зрозуміли, що тепер не лише де-факто, але й є де-юре права людини, національні права українців і самі згадки про захист української мови із законодавства вичищено. Фізкультпривіт “професійним українцям” із їх очікуваннями томосу та інших цяцянок-обіцянок….

Ви й далі погоджуєтеся, що за все це має сидіти лише Савченко? Правда ж, рідненькі?..

Ну і вже останнє. На посаду ВЦА Донеччини призначено генерал-майора СБУ Куця.

Почитаємо “Апостроф”: “Чего стоит ожидать от нового губернатора?.. Странная биография Куця. Многие обратили внимание, что неизвестно ничего о большом периоде его жизни, особенно с момента рождения в российском городе Ростове-на-Дону до переезда в Украину, где он начал карьеру в спецслужбах… Интересно, что еще в четверг «Википедия» сообщала, что Куць родился в Ростове-на-Дону, в пятницу на некоторое время место рождения было изменено на Киев, но позже в биографии снова появился Ростов». (22.06.2018 р.)

Ми й собі почитали “Вікіпедію”: “Народився в 1976 році у м. Ростов-на-Дону, Російська РФСР, СРСР. У 2009-2014 р. був заступником начальника Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю (ГВ «К») Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області”.

Ми подали відомості без всяких купюр. Як 20-річний громадянин Росії потрапив в Україну (з інших відомостей — в середині 1990-х), як він зробив блискучу кар’єру у найкорумпованішому, як вважається, відділі К СБУ — історія мовчить.

То може про це нам щось розкажуть “Свідки 145 реформ Порошенка”? То запасаємося попкорном! Втім, який там попкорн — Надія Савченко і далі сидить у путінський (пардон!), кажуть, що в українській в’язниці…

 

Леонід Романовичов