«Запоріжжяобленерго» виплатило працівникам перший транш заборгованості із зарплатні

1000
0

«Запоріжжяобленерго» виплатило працівникам перший транш заборгованості із зарплатні.
Про це сьогодні повідомили під час засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Як повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, на початку місяця він спілкувався з представниками та головою НКРЕ КП Оксаною Кривенко, щодо складної ситуації на ПАТ «Запоріжжяобленерго».

«Наразі досягнуто згоди щодо необхідності встановлення для «Запоріжжяобленерго» алгоритму відрахування коштів на поточні рахунки товариства у розмірі 13,58%. А також зменшення щодобових відрахувань, що дозволить здійснювати виплату поточних нарахувань з заробітної плати працівникам товариства», — повідомив Бриль.

Нагадаємо, що борги ПАТ «Запоріжжяобленерго» перед ДП «Енергоринок» за минулі роки виникли через підприємства, які є боржниками Обленерго. Один з найбільших не платників – «Запорізький титано-магнієвий комбінат».

Тож на розгляд Кабінету Міністрів України було винесене питання, щодо реструктуризації боргів ПАТ «Запоріжжяобленерго» перед енергоринком за супроводом НКРЕ КП. Окремо облдержадміністрація звернулась до Фонду державного майна України з проханням розглянути можливість надання дозволу ТОВ «ЗТМК» на використання грошових коштів, які розташовані на депозитних рахунках товариства, для погашення наявної заборгованості за спожиту електричну енергію.

За даними представників ПАТ «Запоріжжяобленерго», наразі підприємство виплатило своїм працівникам перший транш заборгованості із зарплатні. Це стосується місячної заборгованості, адже погашення боргів було заплановано саме в помісячному режимі.