Товариші пенсіонери! Та не сваріть ви вже мільйонера Зарудного за “касові розриви”!

593
0

Почнемо із сумного — з хроніки “війни без війни”. У суботу двох бійців на фронті убито, в понеділок теж… Після останніх злив окопи на Донбасі перетворилися у заповнені водою рови… “З початку року звільнилося 11 тисяч солдат та офіцерів, котрі мають бойовий досвід”, — повідомляє ресурс Ukrainian Military Pages. Ще 18 тисяч звільняться до кінця 2018-го. Основна причина звільнень — низька платня…

А тим часом “Державна компанія «Укрзалізниця» замовила в РФ виготовлення партії нагородних знаків «Почесний залізничник» по 800 гривень за штуку», а ще “Світова організація торгівлі підтвердила програш України у торговельній суперечці з РФ». Це два заголовки УП протягом вчорашнього дня…

Власне і цього достатньо, щоб мати уявлення про війну, український уряд та Петра Олексійовича Порошенка особисто,. Втім кілька слів коментаря стосовно згаданих заголовків все ж доведеться сказати. “Укрзалізниця” і створювалася як філіал “Российских железных дорог”. Щонайменше в кінці 1990-х тарифи на перевезення залізничними коліями запорізьких заводів(!) встановлювалися із Москви…

Через те навіть нещодавнє переведення згаданої “державної” компанії під руку Ротшильдів нічого в діях чиновників УЗ не поміняло — і далі саме у Москві їхнє головне начальство! Втім, цього разу — після гучного скандалу в ЗМІ — в.о. керівника Укрзалізниці ПРИЗУПИНИВ закупівлю згаданих значків на суму 77 тис. гривень.

Стосовно вже другого за останні тижні програшу України росіянам в рамках СОТ, то т.зв. українські МЗС, Мінюст та Мінекономрозвитку і торгівлі для того й призначені, щоб не лише забезпечувати стабільне зростання товарообігу з агресором, але й ЗАВЖДИ програвати в міжнародних судах усім “хотєлкам” Путіна.

Недавня ж “перемога” “Нафтогазу” над “Газпромом” в Стокгольмському арбітражі має до України таке ж відношення, як морська свинка до моря. 2,56 млрд доларів там виграли собі ті ж Ротшильди, бо “Нафтогаз” уже реально їхній. За що вони й сплатили премію у 46 млн доларів менеджерам згаданої компанії. Знову ж здійнявся гвалт у ЗМІ, і НАБУ (імітаційна структура для начебто боротьби з корупцією) рівно через два місяці після новини стосовно премій порушило справу. Для годиться…

Коли згадати ще й “хотєлку” глави МВС Авакова, який таки продавив через парламент закупівлю для свого відомства французьких вертольотів за 550 млн євро, то стає очевидним, що казну вже спустошили. Адже ледь не кожне наступне урядове рішення ще більше руйнує реальний сектор економіки, і вже не зрозуміло — звідки й гроші брати? Так, контрабандисти трохи поділилися з митницею, але цього для фінансування і вертольотів, і премій недостатньо.

Через те увесь минулий тиждень косяком йшли тривожні повідомлення про “касові розриви”. Котрі й стали причиною затримок пенсій від двох до 10 днів. У п’ятницю, 27-го, зрештою заявили, що зі всіма розрахувалися. Цікаво, що одній моїй знайомій гроші на картку прийшли за шість хвилин до розповсюдження офіційного рапорту Пенсійного фонду про цю радість.

Тут всі накинулися на голову ПФ. Народний депутат попередніх скликань та відомий журналіст Іван Бокий розмістив портрет “в меру упитанного мужчины” з таким коментарем:
«Это Алексей Борисович Зарудный — глава Пенсионного фонда Украины. Алексей Борисович — миллионер. У него только официально задекларировано около 3 МИЛЛИОНОВ гривен наличными и на банковских счетах. Еще четыре квартиры и несколько огромных земельных участков… Алексей Борисович живёт в роскоши и достатке, а проблемы пожилых украинцев его совершенно не интересуют. Каждый украинский пенсионер может поблагодарить Зарудного за свою «достойную» старость. И сказать — спасибо, Алексей Борисович»…

Як на нас, то дарма і Бокий, і його прибічники так на голову ПФ розлютилися. Як пожартував би з цього приводу відомий Майкл Щур — це рівень достатку десь районного прокурора і не вище.

А взагалі-то проблема в іншому. Коли вже зі всіма пенсіонерами розрахувалися, з’явилося повідомлення “Економічної правди”: “Дефіцит бюджету за перше півріччя становив 10 мільярдів гривень».

А що ж ви хотіли! Міністри та їхні заступники за повний розвал роботи отримали до 300 тисяч гривень. Кожний! Зокрема ми нещодавно розповідали, що заст. міністра оборони Олександр Дублян заохочений новорічною премією 304 898 гривень. Мабуть, що за спалені в 2017 році Балаклію і Калинівку…

Тут варто згадати і культуру. На яку хронічно не вистачає коштів і 0,15 ставки тут — не дивина. Бо ж бюджет пустий…

Втім, ще 6 лютого поточного року на ТСН з’явилася публікація: “Кто из украинских министров потратил больше всего средств на премии своим заместителям – рейтинг программы «Гроші». Міністр культури виступив в рейтингу відвертим скромником і посів дев’яте місце, виділивши своїм заступникам на новорічні премії всього 233 724 гривень.

“Нищеброды”! Втім, і половини згаданої суми вистачило б для початку робіт із порятунку, наприклад, піднятої з вод Дніпра стпровинної бригантини.

Однак є міністр, котрий не став економити на преміях своїм заступникам і посів у рейтингу програми “Гроші” почесне перше місце. І хто це такий красивий? Та міністр соцполітики (“оркестр, туш!”) Андрій Рева з показником у 705 700 гривень. Ну, це той “славный парень”, у якого українці “много едят”.

А тепер давайте підрахуємо. Аваковські вертольоти — 17,2 млрд гривень; премії “Нафтогазу” — 1,2 млрд; згадані премії ТІЛЬКИ заступникам міністрів — 4 760 тис. гривень.

А ще ж є вихідна виплата (по звільненню) співробітника НАБУ — 15,5 млн гривень. І це у відомства з ККД рівним нулю! А далі бачимо повідомлення, що у квітні 2017 року зарплата члена Вищої ради правосуддя складала 200 тисяч, а зараз вже й півмільйона — не межа… Тут теж би хотілося хоч якоїсь роботи від згаданої химерної структури, бо ж авторитет судів України стабільно тримається на позначці в 1 відсоток довіри населення.

Так що ось такі причини і дефіциту бюджету (ви помітили, що ми ні слова не написали про його розкрадання — тут тільки все “по-чесному”), і “касових розривів”. Тому вже не сваріть ви так мільйонера Зарудного…

Леонід Романовичев