Про перемогу Усика і нашу чергову поразку

715
0

В ніч на неділю до України навідалося справжня радість. І всі, кому це належало за посадою, негайно кинулися радіти у Facebook, а “Мінстець” запрацював у три зміни.

І не дивно, бо ж Олександр Усик переміг росіянина Гассієва й увійшов в історію професійного боксу. “Усик — непереможений український боксер-профессіонал, що виступає в першій важкій вазі (до 90,7 кг),… єдиний володар чемпіонських поясів по усіх престижних версіях серед професійних боксерів сучасності”. (“Вікіпедія”). Так пише російська версія цієї енциклопедії, а українська додає:

“У 2014 році на прес-конференції в Києві Усик заявив, що не збирається ні переїжджати з рідного міста Сімферополя, ні міняти українське громадянство на російське, та що Крим є Україною… 8 липня 2016 року на прес-конференції… на запитання, чи «Крим це Україна?» Усик відповів: «Крим— це Крим».

Згодом, під час тренування збірної України з боксу на Олімпійській базі в Конча-Заспі, Усик назвав український та російський — одним слов’янським народом. Усик заявив: «У Криму за мене вболівають, по всій Росії в мене дуже багато шанувальників. У принципі, я не поділяю наші народи, бо ми— слов’яни. Давайте так і будемо говорити— слов’яни».
Втім, як би там не було, перемога є, перемога над росіянином, і перемога у Москві. Було б дивно, коли б українська знать цією обставиною не скористалася.
«Жодної секунди не сумнівався, що Сашко переможе! Український гімн, який пролунав сьогодні у Москві на весь світ, — це символ нашої боротьби, наближення нашої перемоги. Україна пишається тобою!», — написав Петро Порошенко у Facebook.

Тут би додати, як би радів товариш Сталін, коли б, наприклад, якась радянська знаменитість того часу під час Сталінградської битви поїхала б до Берліну боксувати чи то катати м’яча з “братніми” німцями…

Прем’єр Гройсман в тому ж Facebook пішов ще далі: «Історична перемога нашого Олександра Усика! Вкотре він доводить — сильніше за українців у світі нікого немає! Запропоную президенту присвоїти Олександру звання Героя України! Слава Україні! Слава нашому Герою!».

О! І Петро Олексійович, і Володимир Борисович, виявляється, просто в захваті від українських героїв. Втім… Люди, які перетворили народ у просту біомасу, котра лише чекає поганих новин — ще вищих тарифів і податків, різних заборон та обмежень, виходить, що впевнені: сильніше від українців нікого немає?!

Словом, «ему немного подпоёшь, и делай с ним, что хошь»…

Зрештою вже у понеділок хоча б дехто в уряді прийшов до тями. «Усик, поза сумнівом, класний боксер. Але ще декілька подібних подій у Москві за участю українців, і в агресію Росії проти України у світі вже ніхто не повірить. Тільки в «дружбу». І це серйозно», — написав віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко.

І справді — після того, як світова “закуліса” та абсолютно продажна ФІФА зробили Путіну грандіозний подарунок, надавши можливість провести Чемпіонат світу з футболу, бій Усика став другим у цьому ж ряду. Тільки на пропагандистську акцію під назвою ЧС у Росії путінський уряд витратив 13 мільярдів доларів, а на бій Усика — взагалі якісь копійки. “Помазали” кільком світовим боксерським асоціаціям, “помазали” українській Федерації боксу, “помазали” Усику та його тренерам — і справу зроблено: “дружба і братерство” з рукостисканнями і обіймами у прямому ефірі. І де — у Москві!

Тут варто додати, що у справі Усика, а ще у справі російської повії Бутіної «Мінстець» і путінський Агітпроп вкотре виступили як одне ціле. Забезпечивши у неділю буквально вал інформацій «Усик-Москва-обійми-поїде на відпочинок до Криму». Втім, тут важлива і реакція “Мінстеця” та путінського Агітпропу на слова В. Кириленка. Заголовок УП: «В уряді дорікнули Усику за бій у Росії». І це все. Здогадайтеся, мовляв, самі, про що тут мова…

А «Страна.ua» вже не стала “строить из себя” і видала підбірку записів у тому ж Facebook під заголовком «Ребята, вы в своем уме?». Соцсети отреагировали на выпад Кириленко в адрес Усика». Надамо одну цитату із цього матеріалу:

«Последовательная, но неоднозначная позиция господина Кириленко. Товарооборот между Украиной и РФ показывает тенденцию к росту; официально война не объявлена; миллионы украинцев едут на заработки в РФ и ЕС; США зовут Путина в гости, а итальянское правительство называет Майдан переворотом. При этом на Украину дышит ядом Венгрия и Польша, а Румыния денно и нощно штампует свои паспорта для жителей Одесской области…
А кто виноват? А виноват, по версии чиновника, боксер Усик, одержавший решительную победу, получивший чемпионский пояс и прославивший Украину на весь мир».
Взагалі-то ці претензії не до Кириленка, а до Порошенка-Гройсмана, які окрім сказаного у наведеній цитаті, ще й забезпечили активну торгівлю з окупованими територіями, а також всіляко підтримують своїх “торгових партнерів” в т.зв. “ДНР-ЛНР” українськими бюджетними грошима. А от українських патріотів вони ж перетворили якщо не у “сидільців” СІЗО, то у найбільш запльовану частину нашого суспільства.
І як тут не згадати, коли об’єднані сили “Мінстеця” і путінського Агітпропу навпаки — піарили в Україні «Моторолу» і «Гіві», «Казака Бабая» і «Гіркіна-Стрєлкова», Захарченка і Плотницького. Тобто всю ту наволоч, яка або прийшла вбивати нас із Росії, або зрадила Україну і теж нас вбиває.
І ось в цьому плані з’явилося щось новеньке. Російська повія Бутіна вирішила переспати виключно зі співробітником Федеральної резервної системи і Мінфіну США. Через те вона була й заарештована — бо треба ж хоч іноді спати з офіціантами і портьє… Взяли ж її як особу, котра не зареєструвалася в Штатах як іноземний агент. І увесь УКРАЇНСЬКИЙ Facebook завалило портретами цієї дівиці!
Тут єдине варто додати: Бутіній загрожує до 15 років. А ті дівиці, котрі зазвичай вдягнені в якісь шнурочки і заради ролі в кіно готові заскочили до ліжка продюсера Ванштейна, добилися, що саме останньому за домагання світять теж 15 років.
І тут вже питання до американських “братів”: коли заскакувати в ліжко чиновника Мінфіну США, то це тобі 15 років, а коли в ліжко кінопродюсера, то 15 років — вже Ванштейну?

Тут, схоже, така ж сама “шиза”, як сьогодні в Україні з будь-якого питання…

Леонід Романовичов