“Закони фізики по-індійськи?” Та то ви ще “версії слідства по-українськи” не бачили…

587
0

5 серпня керівник каналу 1+1 Олександр Ткаченко написав у Facebook “Ніхто випадково не знає, де вже тиждень знаходиться Президент України?..” Мережа на запис відреагувала їдкими коментарями, і тому щось потрібно було робити…

За справу взялися обізнані люди із УНІАН: “Об этом сообщил политический аналитик Ярослав Макитра… «Ужинаем с друзьями и тут такие неожиданные гости по соседству. Петр Порошенко с семьей. Возможно, и не совсем корректно, но таки сделал фото. Место все-таки публичное: киевский ресторан Manu»… В ресторане «Украинской правде» подтвердили, что у них ужинал президент, но вспомнить точную дату его визита не смогли». (06.08.2018 г.).

Що це було? Ще одна — тепер “фотоконсерва”! Бо коли Президент ТАЄМНО І НАДОВГО ПОЛИШАЄ УКРАЇНУ, то його команда продумує питання імітації активної трудової активності Петра Олексійовича на весь період відсутності. І тут наш президент зовсім не оригінальний: коли Путін залягає на дно з новими уколами ботоксу, то його прес-служба всі 10 днів демонструє фото, як той зустрічається то з одним, то з іншим губернатором. І лише однакові в різні дні костюм і краватка його, бува, видають…

Через те чекаємо фото не лише з перуанського ресторану в Києві, а й з більш звичних для сім’ї Порошенків Мальдівів. Бо анекдот про “не пам’ятаємо, коли нас відвідав Президент”, просто смішить. Шмон, собаки, металошукачі, обшуки з роздяганням до трусів жіночої частини персоналу — тут запам’ятаєш цей візит на все життя.

Тим часом Путін, а точніше ледь не відразу два його двійники, побував у Криму. Дивився балет, у якому виблискував відомий український артист. Бо ж війни немає…

Тим часом з Росії прилетів Олександр Костенко, який відсидів 3.5 роки за те, що на Майдані кинув камінь у “беркутівця”.

А далі вже і сценаристи фільмів про Джеймса Бонда відпочивають! «Кримчанин Костенко був затриманий у Києві 22 травня 2014 року Службою безпеки України разом зі своїм подільником Станіславом Красновим як учасник терористичної групи, що готувала диверсії в столиці”. (“Обозреватель”, 6.08.2018 р.)

Втім Костенка і Краснова випустили під заставу. Краснов пішов у волонтери, і вже пізніше — повторно — есбеушники ледь його не вбили. Ось одна із публікацій: “Краснов рассказал про пытки: Это тебе за Крым и Севастополь. Глава Гражданского корпуса Азов-Крым Станислав Краснов рассказал о том, как его пытали в СБУ». («Факты», 2.03.2016 р.).

А ось Костенко втік до Росії. Почитаємо далі «Обозреватель»: «У січні 2015 року Костенко отримав у Сімферополі російський паспорт, але невдовзі в ході перевірки його особи (Костенко перевірявся через те, що він – екс-співробітник Київського райвідділу міліції Сімферополя) було встановлено, що він підозрюється в заподіянні тілесних ушкоджень колишньому міліціонеру з кримського спецпідрозділу «Беркут», який на той час вже також отримав російське громадянство. Таким чином, йшлося про ймовірний злочин, вчинений одним росіянином відносно іншого, тож Костенка від тюрми не врятувало навіть те, що він запевняв слідчого в тому, що виконував на Майдані завдання російських спецслужб, отримуючи за це від комісара прокремлівського руху «Наши» Костянтина Голоскокова півтори тисячі доларів на місяць».
Ну, ви помітили: екс-мент і майданівець, кидаючи каміння в “Беркут”, виконував завдання російських спецслужб…
Коли ж зважити на те, що після прибуття в Україну Костенко заявив, що без дозволу СБУ не буде давати ніяких інтерв’ю, то звільнення з колонії у Кірово-Чепецьку більш схоже на передачу його українській стороні для подальшого відбування покарання…
Приблизно така ж історія і з Надією Савченко. Щоправда ту взяли в полон в бою, і аби реалізувати план її ПОДАЛЬШОГО УВ’ЯЗНЕННЯ В УКРАЇНІ після путінської тюрми, довелося майже два роки трудитися, аби довести хоча б неадекватній частині українського плебсу, що вона “агент Медведчука”.
І це за умови, що у нашої влади з Росією все “чікі-пікі” — торгівля, відкритий кордон тощо, а Медведчук взагалі виступає тут “смотрящим” від Путіна. Яким він був і за Януковича. Історія 12 липня 2012 року, коли Путін запізнився на зустріч у Лівадії з “легітимним” на 4 години, а далі лише поручкався та й поїхав Сімеїз — ночувати в імператорському палаці Медведчука, відома багатьом….
Медведчук, схоже, і далі всім “рулит” (відпустивши Порошенка на Мальдіви?), а Надія Савченко сидить. Аби ще раз довести що сидить безпідставно, Генпрокурор Луценко скористався вбивством Віталія Олешка (Сармата), та вийшов на люди. Заявивши при цьому, що завершено розслідування її гучної справи.
Ми вже згадували цей заголовок із “Страна.ua”, втім не позбавимо себе задоволення повторити його: “Савченко и Рубан хотели разнести Раду из минометов на барже, а потом умчаться в Гидропарк на скутерах — версия следствия». (2.08.2018р.).
Маси трудящих пережували і подібну маячню, а ж поки її (маячню) не помітив наш колишній губернатор Олексій Кучеренко:
«По его (Луценка) словам, одной баржи хватило бы для установки четырех минометов. После всего этого они якобы собирались сбежать с помощью двух гидроскутеров в Гидропарк и спрятаться там «среди людей». На все это было бы потрачено максимум 15 минут.»
Ладно — установили на барже минометы, сперли буксир, «домчались» по Днепру до Труханова острова, разнесли за 10 минут всю ВР… умчались на гидроциклах в Гидропарк. А в какой толпе там они зимой раствориться собрались?!
Индусы купят сценарий задорого, по-моему…» (Facebook, 3.08.2018 р.).
Жарт про індусів — найбільш вдалий! Адже саме Болівуд нині знімає не «Зіту і Гіту», а круті бойовики, які не снилися Голлівуду. Зі спецефектами, коли супермен-поліцейський з двох пострілів пістолета піднімає в повітря важкий джип ворога. І поки та автівка робить п’ять обертів у повітрі, супермен в польоті вихоплює зловмисника з кабіни і приземлює його поряд з перевернутим джипом.
Ефект отримав назву “закони фізики по-індійськи”. Все ж, чому ми сьогодні свідки в Україні, називається “владою, правом і піаром по-українськи”.
Втім на відміну від індусів, у нас патріотів вбивають чи гноять їх у тюрмах по-справжньому…

Леонід Романовичов