Нічого нового: напередодні виборів свободу слова замінять “свободою антиукраїнського слова”

622
0

До виборів президента в Україні (якщо такі взагалі відбудуться) трохи більше шести місяців. Втім, намордник на пресу ще не одягли, хоча всі, кому належить це зробити — на низькому старті.

І то дарма, що рейтинги Петра Олексійовича низькі, а базар з тролейбусом вже впевненні, що дуже скоро він припинить знущатися і над країною, і над народом. Бо ж сам чинний президент готовий послужити нам ще і ще.

До речі, про тролейбус! Перший анекдот про Януковича і Азарова в абсолютно на той час “ватному” Запоріжжі почув саме в електротранспорті влітку 2011 року. Чим все закінчилося — знають всі. Стосовно Петра Олексійовича, то про нього ніхто й анекдотів не складає. До нього навіть ненависті немає! Його відверто презирають…

Тим часом за логікою ідеологів “шатуна” і “агентів Кремля” з оточення Петра Порошенка, чим менше в Україні залишиться каналів хоч якоїсь правдивої інформації та “вільнодумства”, тим більші у їхнього патрона шанси. Попри думку тролейбуса і базару…

Зауважимо, що нічого кращого ніж “шатун” та “агенти Кремля” згадані ідеологи Ігор Гринів, Олег Медвєдєв, Віктор Уколов та Сергій Таран так і не придумали. Ось свіженька варіація вже заїждженої платівки: “Таран: «На наши выборы Кремль пойдет двумя колоннами. Одна будет откровенно пророссийская. А вторая – носить вышиванки и говорить о Европе». (Гордон.ua, 6.09.2018 р.)

Тут, коли помітили, тема “агентів Кремля” поширюється не на весь український народ, який невдоволений т.з. “реформами”, а (для годиться) персонально на Медведчука і на Юлію Тимошенко.

Зауважимо, що всі вище перелічені політтехнологи — ще зовсім недавно ходили в найближчих соратниках Юлії Володимирівни. Гринів за розвал ющенківської “Нашої України” був підвищений в народні депутати від БЮТ. Медвєдєв — провідний політтехнолог Тимошенко, Уколов — відповідальний у штабі останньої за креатив, Таран забезпечував інтереси тодішнього прем’єра, а потім екс-прем’єра як “незалежний” експерт.

І ось тепер від них очевидний камінець у Юлін город. І якби тільки він!

“Зять Тимошенко сім разів за рік літав у Москву й спілкувався з емісарами Путіна: у Раді вимагають пояснення лідерки «Батьківщини». Це заголовок на сайті порошенківського телеканалу «Прямий» про заяву нардепа від порошенківської ж БПП Івана Мельничука.

У відповідь народний депутат Іван Крулько (“Батьківщина”) спочатку назвав все брехнею, а потім перейшов у контрнаступ:

«Ви хочете, щоб ми таку саму риторику вели? Ви хочете, щоб ми розказували про невістку, яка є громадянкою Росії, про невістку Петра Порошенка? Чи про сватів, які є громадянами Росії? Чи про сина, який у лондонській школі з написом «Росія» і гербом з двоглавим орлом виступає і ходить з дітьми олігархів фотографується? Така виборча кампанія має бути?», — запитав він з трибуни. Крулько пообіцяв, що опоненти її отримають». (УП, 5.09.2018 р.)

Найкраще б тут прокоментував ситуацію Вільям Шекспір: “Чума на оба ваших дома». Втім, наше завдання подивитися й на інші аспекти сьогоднішнього «шатуна».

У перший сесійний день Верховної Ради гарно засмаглі депутати вирішили показати, як вони турбуються про долю України:

“До парламентської трибуни вийшли представники фракцій «Народний фронт», «Блок Петра Порошенка» і «Батьківщина», які закликали колег ушанувати хвилиною мовчання пам’ять українського поета та дисидента Василя Стуса… Виступаючи з трибуни, народний депутат від фракції «Народний фронт» Андрій Левус від імені колег назвав Медведчука «локомотивом проросійських ідей в Україні». Він закликав генерального прокурора Юрія Луценка та СБУ вжити необхідних заходів для розслідування «антиукраїнської діяльності Медведчука». Левус нагадав, що два роки тому багато хто з депутатів підтримав звернення до ГПУ з тим, щоб провести таке розслідування, але розслідування так і не провели». (“Гордон.ua”, 4.09.2018 р.)

Додамо, що трибуну парламенту в цей час “прикрашав” великий транспарант з портретами Медведчука, Фірташа, Льовочкіна, Ахметова, Новінського та Путіна і написом — “Обличчя реваншу”.

Тут, напевне, необхідні деякі пояснення. Вперше згаданий транспарант з’явилися під Верховною Радою ще 18 січня 2018 року, і позиціювався як антиурядовий. І ось тепер УРЯДОВА коаліція взяла його собі на озброєння. Це по-перше.

По-друге. У ситуації, коли дружина Медведчука танцює на “1+1”, сам він прибрав до рук канал “112”, а його найближчий соратник Портнов отримав в управління канал NewsOne (і все це протягом останніх тижнів), депутатський демарш виглядає щонайменше лицемірно. Бо саме час не вимагати, а ставити на голосування вотум довіри уряду. Бо це ваш уряд, товариші з БПП і НФ, має своїми торговими та іншими партнерами всю братію з транспаранту “Обличчя реваншу”. І це уряд та Адміністрація президента фактично забезпечили перерозподіл інформаційного поля напередодні виборів на користь проросійських сил.

А що два роки ніхто в ГПУ не розслідує діяльність Медведчука, то немає проблем — заслухати Генпрокурора у Верховній Раді та й теж відправити у відставку. Втім, нам показали лише концерт — під чужими гаслами та із вдаваною скорботою по Василеві Стусу, замученому в Пермському таборі у 1985 році з подачі тоді ще адвоката Медведчука.

А саме в цей час Генпрокуратура провела через “печерське правосуддя” рішення про “разрешение на доступ к звонкам, переписке и данных о местонахождении главного редактора программы «Схемы: коррупция в деталях» Натальи Седлецкой».

Бо це це дуже потрібно у кримінальній справі, порушеній ГПУ ПРОТИ ГЛАВИ НАБУ АРТЕМА СИТНИКА!

Знову ж, на Медведчука та на розслідування ФАКТІВ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ у Луценка часу немає, а на керівника НАБУ є!

Однак Ситнику точно нічого не загрожує — він під «парасолькою» посольства США, а ось згадані 17 місяців незаконної “прослушки” Седлецької тепер узаконили. Щоправда за “Схеми” поки є кому заступитися, а ось стосовно всіх інших журналістів, яких незаконно слухали, слухають і будуть слухати “органи” — аби в потрібний момент заткнути рота, то такого не скажеш.

І вийде як завжди: свободу слова перед виборами традиційно прикриють, і залишиться лише “свобода антиукраїнського слова” — від “Інтера”, “112” та NewsOne. Факт!

Леонід Романовичов