Сказання про IQ менше 70, та про “ликующий” з цього приводу народ український…

784
0

Росія — не Україна, і під час вояжу Далеким Сходом Путін все ж спілкувався з журналістами. Він  ще не лякається прес-конференцій, як Петро Олексійович, і його спитали про агентів ГРУ, котрі засвітилися в англійському Солсбері.

«Мы, конечно, посмотрели, что это за люди. Мы знаем, кто они такие… Надеюсь, они сами появятся и сами о себе расскажут. Это будет лучше для всех», — сказал Путин, выступая на Восточном экономическом форуме во Владивостоке”.

“И они появились”…  Для інтерв’ю з двома “гереушниками”, котрих вирахувала британська поліція біля домівки отруєної сім’ї Скрипалів, обрали Королеву Агітпропу. Тобто главу відомої у всьому світі Russia Today Маргариту Симон’ян. Нагадаємо, це та дама, котра напередодні виборів у США 2016 року сиділа під час московського застілля за одним столиком з Путіним та його агентурою в оточенні Трампа.

Правда хтось “текст написав по-дебілному”, і два симпатичні кілери “попливли” так, що  краще б Путін не обіцяв їх людям показати. Петров і Бошаров не лише були піймані на брехні англійцями, а й стали темою анекдотів у російському сегменті Інтернету. Зокрема і таким: “В связи с открывшимися вакансиями, ГРУ проводит дополнительный набор сотрудников. Звонить по номеру 195-79-66, и если ваш IQ ниже 70, вас примут»…

195-79-66 — це телефон з анкети Петрова, який виявився номером Міноборони Росії…

І ще зауважимо, що «кількісна оцінка рівня інтелекту людини (англ. IQ)…  Значення IQ менше 70 часто кваліфікується як розумова відсталість. (Вікіпедия»).

Це зовсім не смішно, втім, українські посадовці від своїх російських колег і друзів далеко не  тікали. Ми вже розповідали про історію, як Генпрокуратура України передала за запитом ФСБ Росії інгуша Тимура Тумгоєва, який до того воював на нашому боці на Донбасі.

Це така ганьба, що тільки в остаточно затоптаній путінським Агітпропом  і “Мінстецем” Україні фактично ніхто й не поворушився — всім глибоко начхати! В 1933 році українці помалу їли власних дітей, але і за таких умов проти Сталіна не повставали…

Щоправда кілька сотень людей біля Генпрокуратури все ж з’явилися. Частина з них — штатні провокатори Авакова, а інші з числа тих, кому подібну акцію не може заборонити ні американське посольства в Києві, ні Путін. Через те на акції не було ні Тимошенко, ні Гриценка, ні Тягнибока, ні багатьох інших, на кого ми ще всі сподіваємося…

Зате була якась дама в вишиванці, котра вдарила журналістку NewsOne у прямому ефірі. Тобто головним в акції протесту проти АКТИВНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА т.з. УКРАЇНСЬКОЇ ВЛАДИ З ФСБ РОСІЇ стала саме ця ВІДВЕРТА ПРОВОКАЦІЯ. Яку тут же почали тиражувати і т.зв. українські телеканали, і відверто проросійські Інтернет-ресурси на кшталт “Страна.ua”. Остання відразу почала педалювати саме тему “Кляті націоналісти б’ють журналістів”.

Втім, лише цією провокацією обмежуватися не стали. На щастя хтось із фотографів, здається радіо “Свобода”, встиг зняти “Селфі з балончиком”. Це коли один із “космонавтів” Авакова почав бризкати газовим балончиком НА СЕБЕ І СВОЇХ КОЛЕГ. І тільки це фото не дало можливості всіляким геращенкам-шкірякам заявити про “звірства націоналістів”, і що через “сутички під Генпрокуратурою із застосуванням ПРАВОПОРУШНИКАМИ НЕВІДОМОЇ РЕЧОВИНИ, ДЕСЯТКИ ПРАВООХОРОНЦІВ ГОСПІТАЛІЗОВАНІ, А КІЛЬКА З НИХ У КРИТИЧНОМУ СТАНІ”.

Втім, коли ви думаєте, що майстри провокації хоч на цьому зупинилися, то ось вам заголовок: “В офисе бунтовавших под ГПУ националистов нашли портрет Гитлера, свастику и российский паспорт» («Страна.ua», 17.09.2019 р.)… З прозорим натяком, що учасники акції, схоже, з «IQ менше 70», і зі 100-відсотковою впевненістю, що в цілому українське «население» поголовно саме з таким коефіцієнтом.

І тут ще варто зауважити, що російські друзі, аби відволікти увагу УКРАЇНСЬКОЇ ПУБЛІКИ від протестів під Генпрокуратурою в Києві, несподівано заспівали “Старую песню о главном”. А саме через чотири місяці після оприлюднення офіційних висновків міжнародного слідства стосовно того, що малазійський “Боїнг” збив російський “Бук”, заявили, що ракета була українською. Звичайно, ніхто тій маячні не повірив, втім, це дало можливість заполонити український телеефір Турчиновим та іншими “експертами”, а не картинками з-під Генпрокуратури.

І не тільки Турчиновим, а й Медведчуком! Останній саме 17 вересня довго і нудно розповідав українцям на власному телеканалі про те, як їм тепер на світі жити.

І вже головне про про «IQ менше 70». “Луценко про Тумгоєва: Це не прецедент, ми екстрадуємо в/з Росії 100 осіб щороку». (УП, 17.09.2018 р.) Це інформація від Генпрокурора, а от його заступник Єнін. який власне і відправив Тимура Тумгоєва в лапи ФСБ, уточнив: «За последние 4 года Россия выдала Украине более 90 правонарушителей». («Еспресо», 17.09.2019 г.)

Словом, «братство  по зброї» таке, що тільки диву дивуєшся, чому в російських катівнях сьогодні  помирають Олег Сенцов та Володимир Балух!

І тут краще людини, яку ми часто цитуємо —  Юрія Касьянова, не скажеш:

«Выдача стране-агрессору добровольца, воевавшего за Украину перечёркивает всё. Все перерезанные ленточки, все с шиком открытые километры автострад, все томосы, общежития для военных, все заверения в патриотизме наших власть имущих. Всё. Даже если этот человек в России преследуется за уголовку, здесь он — доброволец, защитник нашей страны. Наш человек. Которого мы ни в коем случае никому не должны отдавать. Тем более, — врагу. Иначе мы — ничем не лучше оккупантов, и наша власть — вражья». (Facebook, 15.09.2018 г.)

Найстрашніше ж тут інше! Не тільки номенклатурна «тусовка» від науки, культури, освіти слугує сьогодні масовкою під час «історичних появ» Петра Олексійовича на публіці, а й прості люди. Котрі часто цілим натовпом роблять веселі селфі з Президентом, як це було, наприклад, у суботу в Кропивницькому.

Одне слово,

Веселится и ликует весь народ!
И быстрее, шибче воли
Поезд мчится в чисто поле.

(Н. Кукольник — М.Глинка, «Попутная песнь», 1840-ві роки)
Це завтра той народ піде хоронити загиблого земляка, платити за комуналку, купувати харчі та ліки, чи й взагалі “звалить” до Польщі, а сьогодні він “ликует”. Бо спочатку, як відомо,  Бог відбирає розум…

 

Леонід Романовичов