Вільнянська громада підтримала петіцію про відставку голови райради

625
0

Електронну петицію «Про висловлення недовіри та відставку голови Вільнянської районної ради Запорізької області Салякіну Андрію Олександровичу» менш ніж за два тижні підтримали 200 мешканців громади. Цих підписів достатньо, щоб петиція була включена до порядку денного та розглянута на сесії Вільнянської районної ради.

Петицію було розміщено на сайті Громадської організації «СПРАВЖНІ ДІЇ» 6 вересня. Для того, аби звернення набрало необхідну кількість голосів, знадобилося лише 12 днів, хоча законодавець передбачив для цього три місяці.

В тексті петиції йдеться про численні зловживання головою райради службовим становищем та корупційні схеми при організації робіт в комунальних закладах за бюджетний кошт. Крім того, автор петиції наголошує на бездіяльності Андрія Салякіна як посадової особи у вирішенні актуальних питань життєдіяльності громади у галузі освіти, охорони здоров’я, інфраструктурних проблем, ремонту доріг, природоохоронних заходів та соціального захисту населення.

Перераховані зловживання, на думку автора та підписантів звернення, є обґрунтованою підставою для оголошення недовіри та відставки Андрія Салякіна з посади.

Незабаром, у відповідності до закону «Про звернення громадян», електронна петиція та зібрані підписи будуть передані депутатам Вільнянської районної ради для подальшого розгляду на найближчій сесії райради.