Петіція про відставку голови Вільнянської райради подана на розгляд депутатів

691
0

Вчора, 18 вересня, активісти Громадської організації «СПРАВЖНІ ДІЇ» подали на розгляд Вільнянської районної ради електронну петицію «Про висловлення недовіри та відставку голови Вільнянської районної ради Запорізької області Салякіну Андрію Олександровичу».

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку та була подана громадським об’єднанням, повинна бути оприлюднена на офіційному веб-сайті Вільнянської районної ради не пізніш як через два робочі дні після отримання такої петиції.

Розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Нагадаємо, електронну петицію «Про висловлення недовіри та відставку голови Вільнянської районної ради Запорізької області Салякіну Андрію Олександровичу» менш ніж за два тижні підтримали 200 мешканців Вільнянської громади.

Петицію було розміщено на сайті Громадської організації «СПРАВЖНІ ДІЇ» 6 вересня. Для того, аби звернення набрало необхідну кількість голосів, знадобилося лише 12 днів, хоча законодавець передбачив для цього три місяці.

В тексті петиції йдеться про численні зловживання головою райради службовим становищем та корупційні схеми при організації робіт в комунальних закладах за бюджетний кошт. Крім того, автор петиції наголошує на бездіяльності Андрія Салякіна як посадової особи у вирішенні актуальних питань життєдіяльності громади у галузі освіти, охорони здоров’я, інфраструктурних проблем, ремонту доріг, природоохоронних заходів та соціального захисту населення.

Перераховані зловживання, на думку автора та підписантів звернення, є обґрунтованою підставою для оголошення недовіри та відставки Андрія Салякіна з посади.