У Запоріжжі відбувся благодійний фестиваль «МАМА+Я» для дітей-сиріт (ФОТО)

741
0

Вчора, 4 вересня, в центральному парку «Дубовий гай» відбувся масштабний благодійний фестиваль «Мама+я».

Фестивалю вже 12 років, в Запоріжжі він проходив вдруге. Учасниками заходу стали близько 1500 дітей з притулків, дитячих будинків, прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу, а також шкіл-інтернатів Запоріжжя та Запорізької області.

Як зазначила організатор та керівник Благодійного фонд Наталія Сивак, мета заходу – підтримати дітей, дати їм можливість проявити свої таланти в творчості, спорті, прикладному мистецтві. Під час фестивалю діти отримують можливість спілкування із зовнішнім світом та розуміння, що вони не самі. Також проект «Мама + Я» активно допомагає в напрямку усиновлення дітей.

На фестивалі працювало багато локацій: циркова студія, майстер-класи з малюнку по мокрому та аквагриму, косоплетіння та ліплення. На центральній сцені проходили танцювальні та пісенні конкурси, представлена виставка дитячих робіт, на полі пройшли спортивні змагання «Веселі старти» та динамічні футбольні матчі. Запорізькі рятувальники та пожежні провели для учасників фестивалю майстер-класи з пожарної безпеки та надання першої медичної допомоги.

Дітей розважали веселі аніматори у яскравих костюмах.

Підготовка й реалізація такого масштабного проекту для дітей-сиріт вимагає величезних ресурсів і сил. До організації фестивалю «Мама + Я» в Запоріжжі долучилися місцева влада, бізнес, громадські організації та просто небайдужі містяни.

Громадська організація «СПРАВЖНІ ДІЇ» підтримала цей шляхетний проект та надала допомогу в підготовці спортивних змагань з футболу, щоб якомога більше дітей могли проявити свої спортивні таланти.

До учасників футбольних змагань звернувся співзасновник та заступник голови ГО «СПРАВЖНІ ДІЇ» Артем Тараненко. Він привітав дітей зі святом та наголосив, що підтримка подібних соціальних ініціатив – важлива складова роботи організації.

«Важливо не забувати, що діти-сироти та інші діти зі складною долею, більше за інших потребують підтримки та допомоги дорослих, любові та турботи. Якщо кожен з нас для цих дітей зробить те, що може, в міру своїх можливостей і ресурсів, то в світі стане трохи більше щасливих дитячих усмішок, більше світла і радості в дитячих очах. Для цього потрібно зовсім небагато нашого часу, уваги та участі.

Діти — наше майбутнє, й від нас, дорослих, багато в чому залежить, яким це майбутнє стане. Фонд «Мама + Я» та його керівник Наталія Сивак роблять велику, добру справу. Наше спільне завдання – влади, бізнесу, громадськості — підтримувати і розвивати подібні проекти і прагнути зробити життя дітей-сиріт хоч трохи краще та щасливіше», — наголосив Артем Тараненко.

Маленькі гравці кожної з чотирьох команд отримали від меценатів фестивалю спортивну форму, взуття та м’ячі.

ГО «СПРАВЖНІ ДІЇ» вважає надзвичайно важливими підтримку фізичного і духовного розвитку дітей та молоді і створення для цього сприятливих умов. Ресурсів держави та місцевої влади не завжди вистачає, щоб забезпечити гідну якість життя для маленьких громадян України. Тому така важлива участь в соціальних акціях та благодійних проектах представників бізнесу, політичних і громадських організацій.