Депутати відмовилися розглядати петицію про відставку голови Вільнянської райради Андрія Салякіна

538
0

У понеділок, 1 жовтня, відбулася позачергова сесія Вільнянської районної ради Запорізької області. На сесії були присутні 24 з 32-х депутатів райради. В порядок денний було внесене лише одне питання – про розгляд петиції «Про висловлення недовіри та відставку голови Вільнянської районної ради Запорізької області Салякіна Андрія Олександровича»

Депутати відмовилися розглядати петицію за відставку голови райради Андрія Салякіна, 19 з них проголосували «за» нерозгляд петиції, 5 утримались.

Нагадаємо, електронну петицію «Про висловлення недовіри та відставку голови Вільнянської районної ради Запорізької області Салякіну Андрію Олександровичу» було розміщено на сайті Громадської організації «СПРАВЖНІ ДІЇ» 6 вересня. Менш ніж за два тижні її підтримали 200 мешканців Вільнянської громади.

18 вересня активісти ГО «СПРАВЖНІ ДІЇ» подали електронну петицію на розгляд Вільнянської райради. 19 вересня, відповідно до процедури, петиція була оприлюднена на сайті Вільнянської районної ради.

В тексті петиції йдеться про численні зловживання головою райради службовим становищем та корупційні схеми при організації робіт в комунальних закладах за бюджетний кошт. Крім того, автор петиції наголошує на бездіяльності Андрія Салякіна як посадової особи у вирішенні актуальних питань життєдіяльності громади у галузі освіти, охорони здоров’я, інфраструктурних проблем, ремонту доріг, природоохоронних заходів та соціального захисту населення. Перераховані зловживання, на думку автора та підписантів звернення, є обґрунтованою підставою для оголошення недовіри та відставки Андрія Салякіна з посади.

Звертаємо вашу увагу на те, що розмістити петицію на сайті Громадської організації «СПРАВЖНІ ДІЇ» може будь-яка фізична особа, відповідно до вимог чинного законодавства.