І знову не чіпайте керівника української розвідки з російськими паспортами, “а то Путін нападе”?

741
0

Ну, з чого сьогодні почнем? Та з обороноздатності! Ось телеканал “Україна” повідомляє: «Укроборонпром» передав українській армії 3,5 тисяч одиниць військової техніки. Більшість цього озброєння нові та модернізовані моделі, повідомив Президент. Серед іншого бійці на передовій отримали високоточні протитанкові комплекси, артилерійські установки та системи радіоелектронної боротьби. Все це посилює обороноздатність України, підкреслив Порошенко» (8.10.2018  р.).

Ми вже не будемо тиснути на читача тим, що згадана техніка на фронті не з’явиться, навіть якщо вона і справді вийшла із заводських цехів! Як і промовчимо, що бійці на фронті ремонтують те, що у них реально є, власним коштом чи коштом волонтерів.

Втім, зараз ще одна біда підступила: в окопах сидять солдати, яким все ніяк не продовжать контракти. Неповоротка військова машина з цим завданням просто впоратися не може!

Але тут ще не таке буває. «Морского пехотинца Тимофея Волостнова, который с 2016 года воюет на Донбассе в составе ВСУ, могут депортировать в Россию из-за просроченного паспорта. Чтобы Тимофея не выдали России, он должен сам поехать и сделать в РФ паспорт. Мама парня переехала в Украину в 2008 году, сам Тимофей закончил школу в Бердянске и ушел добровольцем на фронт, а потом в ВСУ» (ТСН, 6.10.2018 р.).

Жах! Хлопець з 11-річного віку проживав і навчався в Бердянську, потім чесно пішов в армію. Втім його мати весь цей час мала російське громадянство. А за нашими законами, заточеними до цього дня на дружбу з Росією, тепер боєць української армії має їхати до Путіна за паспортом. Бо інакше його взагалі депортують.

Ну, наш боєць — це вам не кілер Кадирова, відомий по всій Європі як «Артур Кринари (он же Курмакаев, он же Денисултанов, он же Тищенко, он же Цебро), ранее известный в криминальном мире Петербурга как Динго» (“Цензор.нет”, 2.06.2016  р.). Бо це кілеру перед нападом на сім’ю чеченців на українській службі — Адама Осмаєва та Аміну Окуєву — за п’ять діб оформили повний пакет українських документів, від  закордонного паспорта і до  ідентифікаційного номера. А ось бійця, якого ОФІЦІЙНО ПРИЗВАЛИ ДО УКРАЇНСЬКОГО ВІЙСЬКА, тепер тільки депортувати треба…

Ми вже збиралися закінчити цей ганебний епізод штампом: “Це все, що потрібно знати про Порошенка і Муженка та їхню любов до армії”, аж тут… Аж тут запалали чергові військові склади. Тепер у Ічні Чернігівської області. Це вже й недалеко від Києва. Вибухи чути у найближчих великих містах — Прилуках. Ніжині іі навіть Конотопі. Ситуація настільки загрозлива, що евакуюються кілька населених пунктів. На місце посеред ночі вилетіли прем’єр Гройсман та начальник Генштабу Муженко. Бо на складах ракети (сподіваємося, що не споряджені), і куди вони полетять — невідомо.

І ось тепер це вже все, що варто сказати про Петра Олексійовича та його любов до армії…

Тим часом, сьогодні в Константинополі можуть оголосити томос про автокефалію Української церкви. Коли подія станеться, то ми вже її й прокоментуємо. Втім, навіть оголошення томосу — це лише початок доволі важкого і вкрай непевного шляху.

Мабуть через те — не дуже сподіваємось на ефект від хизування успіхами Оборонпрому та навіть на томос, Петро Порошенко вирішив, що “треба йти іншим шляхом”. Ні, коли ви думаєте, що потужне угрупування стеце-кремлеботів вже перестало обливати помиями  політичних конкурентів Президента, а його самого, вибачте, вилизувати до дірок, то дарма ви так. І обливають, і вилизують далі.

Ось наприклад, блогерша Анна Оскоміна провела з Президентом день і написала: «Он просто потряс меня. Могучий разум, сильная воля и колоссальная внутренняя сила. Мой Президент», — завершила блогерша свой рассказ, в котором президент по факту оправдывается за все скандалы с его именем”.

Здавалося, що все — скоро й ми будемо мати свої “А в чистом поле система «Град», за нами Путин и Сталинград” (гр. “Белый орел”) або  “За Путина, за Путина. Мы все хотим замуж за Путина»…

Втім, українське лизоблюдство не знайшло підтримки у масах: “Критика пользователей заставила удалиться из соцсети блогершу, назвавшую Порошенко «человеком с могучим разумом и мощной волей». (Обидві цитати із «Корреспондент.нет», 8.10.2018 р.).

В подібній ситуації Петру Олексійовичу лишається лише одне: не без допомоги «сумки Онищенко» з 2 млн доларів продавити через Верховну Раду новий склад ЦВК. А далі: «Вы будете смеяться, конечно, но советниками главы ЦИК стали Кивалов с Охендовским… Потому что мы успешно идем ко дну. Хотя дно уже осталось выше нас…» (Ліза Бугуцька, Facebook, 6.10.2018 г.).

Ківалов — це відомий “підрахуй” 2004 року, голова ЦВК, який оголосив Януковича переможцем виборів і спровокував тодішній Майдан. Губернатор Одещини від Коломойського Ігор Палиця, передаючи повноваження Міхеїлу Саакашвілі в 2015 році, заявив наступне: «Я рад выбору Президента. Я действительно надеюсь на тяжеловесность Саакашвили. Я очень хочу, чтобы у него получилось выбить деньги из Киева и привлечь инвестиции»… Палица также добавил, что передает ему в наследство то, что не получилось у него — «посадить Кивалова» (Delo.ua, 31.05.2018 г.).

І ось тепер Ківалов буде радити голові ЦВК від Порошенка, як обрати когось між Порошенком і Тимошенко! А допоможе йому Охендовський, якого днями відставили з посади голови ЦВК. Це вже людина Медведчука, котра не лише успішно пережила кримінальну справу у зв’язку з т. зв. “чорною бухгалтерією Партії регіонів”, а й отримала від Петра Порошенка найвищий державний орден князя Ярослава Мудрого. За те, що три роки незаконно перебував на посаді голови Центрвиборчкому….

А про “розвідника” Семочко, навколо нерухомості якого (на 8 млн доларів) та його сім’ї з російськими паспортами і далі повний штиль. Мовчить Президент, мовчать і всі інші, а чоловік же очолював СБУ Києва та області, а тепер став першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки України! І тут не витримав навіть головний лобіст Goldman Sachs в Україні Сергій Фурса. Його заголовок на «Гордоні» більш ніж красномовний: «Говорят, Семочко нельзя обижать, а то Путин нападет” (8.10.2018 р.).

І це мабуть все на сьогодні…

Леонід Романовичов