Запорізькі патрульні виявили суттєві недоліки в утриманні автомобільних шляхів

631
0

Протягом жовтня інспекторами відділу безпеки дорожнього руху проводився осінній комісійний огляд автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів.

Під час огляду зафіксовано суттєві недоліки в утриманні автомобільних шляхів, вулиць та залізничних переїздів, що негативно впливають на безпеку дорожнього руху та підвищують рівень аварійності.

Основними недоліками, які виявили поліцейські, стали руйнування проїжджої частини, відсутність освітлення, необхідних технічних засобів регулювання дорожнім рухом та інші порушення, які ставлять під загрозу безпечний рух транспорту і пішоходів.

Переважаюча більшість автошляхів області значно уражена ямковістю, а деякі ділянки проїзної частини фактично зруйновані. Водії, з метою об’їзду зруйнованих ділянок, вимушені рухатись узбіччям та порушуючи ПДР, виїжджати на смугу зустрічного руху, що у багатьох випадках призводить до ДТП.

Відсутність дорожніх знаків, розмітки та інших засобів регулювання дорожнього руху дезорієнтує водіїв та призводить до найтяжчих наслідків.
Для усунення встановлених при обстеженні недоліків патрульними поліцейськими керівникам дорожніх, комунальних та залізничних організацій надано приписи (вимоги), посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. До державних адміністрацій направлено інформації про стан утримання вулично-шляхової мережі.

Сподіваємося, що служби, відповідальні за утримання доріг, у свою чергу, зроблять все можливе для того, аби поїздки стали максимально безпечними й комфортними!