Про Ілона Маска, Януковича та ВО “Свобода», яка знову програє…

684
0

Сьогодні розпочнемо з американця Маска. Видатний інженер і бізнесмен сучасності Ілон Маск кинув виклик системі пограбування людства. Зокрема, він створив індустрію виготовлення й швидкої зарядки електромобілів Tesla, потіснивши з ринку і бензинових королів, і виробників традиційних автомобілів. Він ще багато чого створив, і Уолл-стріт змушений був реагувати.

Маск зробив необережний запис у Twitter, що викупить всі акції Tesla, який тут же кваліфікували як спробу шахрайства. Підприємця й ученого оштрафували на 20+20 мільйонів доларів і зняли з посади голови ради директорів компанії. Це за умови, що остання вирішила всі свої технічні проблеми і третій квартал закрила з перевиконанням плану — 51 тис. електромобілів замість 50 тисяч. Що буде з Tesla далі — побачимо, втім технічний прогрес у США та світі тепер точно пригальмують…

А тепер про Януковича. Якийсь маловідомий журналіст оприлюднив сенсацію. Мовляв кілер, котрий засвітився у справі сім’ї Скрипалів в англійському Солсбері, причетний до вивезення нашого «легітимного» до Ростова. І за це вбивця Боширов, а насправді полковник ГРУ Чепіга, отримав в 2014 році звання Героя Росії.

У відповідь адвокат Януковича Віталій Сердюк негайно заявив, що ГРУ тут ні до чого: «Помощь в перелете в Крым Виктору Януковичу оказывала Федеральная служба охраны РФ, (аналог отечественной ГСО), а не широко известные граждане Баширов с Петровым» (“Cтрана.ua”, 2.10.2018 р.).

Як бачимо, адвокат вже каже про переліт до Криму напряму, без тих усіх концертних “подорожей” за маршрутом Київ-Харків-Донецьк-Мелітополь-Крим. Та головне в іншому: ФСО — це охорона. І тут іде гра на те, що Путін “из гуманных соображений просто спас Януковича от злобных бандеровцев». Бо ж ГРУ — це ГРУПА ЗАХОПЛЕННЯ В ПОЛОН, а у випадку з Чепігою — взагалі банда вбивць. І схоже, що Януковича збиралися саме “замочити” під виглядом «Правого сектора». Втім, в останню мить чи Чепіга на місці зорієнтувався, чи йому надійшла команда, бо ж здогадалися, що Янукович буде кориснішим саме живим. Тобто «легітимним, який сам попросив введення російських військ до Криму».

І тут зверніть увагу на те, що охорона і конвой — це трохи різні речі. І не дарма адвокат так турбується за репутацію ГРУ…

Абзацом вище ми згадали “Правий сектор”. Фантом, який нізвідки взявся, і перемігши в революції, безслідно зник. Хтось скаже, що Дм. Ярош все ж залишився? Так, лідер ПС, людина без біографії та трудової книжки, яка в травні 2014 року за кількістю згадувань у росЗМІ випередила самого Путіна.

Нагадаю, що одне із завдань ФСБ/ГРУ того періоду — залякати “Правим сектором” не лише Крим, але й Схід України. А друге завдання — це змести з політичної арени ВО “Свободу”. Пригадую, що вже в кінці лютого-2014 доводилося писати, що тій же “Свободі” саме час визначитися: коли ви збираєтеся брати владу автоматом і кулаками, то це одне, а коли йдете на вибори, то маєте сховати “товариша Маузера” і поводитися як нормальна партія.

Втім, лідер “Свободи“ Олег Тягнибок не помітив загрози, що оте медійне роздмухування екстремізму “Правого сектора” лише йому шкодить. Бо тупим виборцям більш імпонували Ярош і покійний Сашко Білий (Музичко), а всім іншим, хто пішов голосувати, революція з її потрясіннями відразу набридла. І ті, хто асоціювався з руйнуванням пам’ятників та іншою подібною “активністю”, гарантовано пролетіли. На виборах 25 травня Тягнибок ледь перевалив за відсоток голосів, а Ярош і не дотягнув до цього результату. Що не завадило ПутінTV спочатку навіть вивести останнього у своїх підсумках виборів на перше місце…

Втім, не лише Ярош “сотоварищи” зіграв свою ганебну роль у результаті “Свободи”. Спрацювали жахливі помилки Тягнибока, коли він “типа” від “Свободи” висунув на ключові посади голови НБУ — Степана Кубіва, міністра оборони — адмірала Тенюха, Генпрокурора — Олега Махніцького. То була класна операція Турчинова/Путіна! Бо Кубів виявився людиною Порошенка, Махніцький — відомого “сепара” Ківалова, а Тенюх — пустим місцем. А увесь негатив за їхню “діяльність” ліг на “Свободу”.

Втім, замість того, щоб знову зробити якісь висновки, Тягнибок продовжив якшатися з БПП. Як у липні 2015 року, коли саме за Березенка, а не “укропівця” Корбана на скандальних виборах у Чернігові “топили” провідні “свободівці”.

І розплата прийшла негайно! Вже 31 серпня 2015-го (напередодні виборів до місцевих органів влади) Аваков здійснює криваву провокацію під стінами Верховної Ради. І робить “Свободу” “терористами”! Провідних же її діячів на чолі з Юрієм Сиротюком (до речі, автором терміну “Революція гідності”) взагалі на кілька місяців закрили до СІЗО.

І що, хоч тут висновки зроблені? Ні, Тягнибок і далі на чолі, хоча партія давно мала б зробити ребрендинг, бо в неї є нове і хороше обличчя — Руслан Кошулинський. Та замість того, щоб стати партією знедолених, економічно пограбованих українців, “Свобода” або бореться з мером Львова Садовим (бо “Самопоміч” нині найбільша загроза?), або залякує УКРАЇНОМОВНИХ українців нетерпимістю Ірини Фаріон.

Але й цього мало! Нагадаю, що разом з “Правим сектором” 21 січня 2014 року із нізвідки з’явилися ще й “Спільна справа” та С14. “Спільна справа”, слава Богу, померла за три дні, а ось провокатори з С14, які й дали “Беркуту” привід почати розстріли 18 лютого 2014-го (після чого змилися в канадське посольство), активні й сьогодні.

Діють вони як класичні “тітушки” в інтересах спецслужб (хотілося б сподіватися, що українських), втім, світяться як завзяті НАЦІОНАЛІСТИ. І у всіх коментарях росЗМІ і сепарЗМІ вони вперто фігурують як “націоналісти напали на циган”, “націоналісти побили адвоката”, “націоналісти захопили…” тощо.

“Свобода” ж мовчить. Вона ніяк не відмежовується від тих провокаторів, а далі, як бачимо, “враг не дремлет”! Несподівано з’явилися “вболівальники “Ворскли” з портретами Гітлера на футболках”. Бо ж ця команда грає в Лізі Європи і зайвий скандал тут не зайвий.

І знову Тягнибок мовчить і не звинувачує спецслужби щонайменше в бездіяльності. А значить він знову програє.

І тоді знову жодна українська партія не пройде до т. зв. українського парламенту. І хто тут нам із вами, колеги зі “Свободи”, “доктор”?

Леонід Романовичов