У Запоріжжі підписали заяву, в якій задекларували мирні наміри та братерську любов

731
0

Учора під час розширеного засідання Ради релігійних організацій при голові облдержадміністрації представники різних релігійних конфесій підписали спільну заяву-звернення до народних обранців, державних інституцій, чиновників регіонального рівня, членів релігійних рухів, воїнів та ветеранів, представників профспілок та роботодавців Запоріжжя з проханням утриматися від провокацій, дій, закликів і гасел, які спрямовані на дестабілізацію мирного життя в Запорізькому краї.

Окрему увагу у зверненні було приділено роботі правоохоронних органів. Аби їх представники виконували свої обов’язки згідно з чинним законодавством України, запобігали усім спробам порушення громадського спокою.

З призовами до миру та злагоди між жителями Запорізького краю звернувся голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

— Останнім часом ми бачимо, що ті процеси, які відбуваються в суспільстві отримують дуже гостру реакцію. Особливо це стосується Томосу про автокефалію та пов’язаних із цим подій. Так, влада не втручається у питання релігії, адже церква та релігійні організації відокремлені від держави — як це зазначено в Конституції України. Проте разом з правоохоронними органами представники влади відповідають за мир та безпеку в регіоні. І я закликаю всіх докласти максимум зусиль для того, аби на Запорізькій землі мають панувати мир та злагода. Без провокацій та непорозумінь. І ми не маємо допустити провокацій, — підкреслив Костянтин Бриль.

Під час засідання начальник Нацполіції в Запорізькій області Сергій Коміссаров зазначив, що запорізька поліція готова забезпечувати порядок. Всі спроби тих, хто прагне дестабілізувати ситуацію в регіоні, будуть припинені. Особи, які займатимуться провокаціями будуть притягуватись до адміністративної чи кримінальної відповідальност.

“На всі протиправні дії та провокації ми будемо реагувати жорстко й миттєво, для нас головне закон, мир і злагода в нашому краї», — наголосив Сергій Коміссаров.

В заяві сказано, що «для всіх нас Запоріжжя — це особливий, дорогий нам край, усім відомий не тільки своїми культурними традиціями, а і порозумінням серед багатонаціонального та поліконфесійного його населення…
Пам’ятаємо пророчі слова про мир – мир далекому та близькому, щоб не бути нам наче «море розбурхане, яке не може заспокоїтися і якого води викидають мул і бруд» (Іс. 57:20) – і тоді Бог Своєю благодаттю надасть бажаний усіма нами мир».