У Запорізькому краї поліції вдалося значно знизити рівень вуличної злочинності

575
0

На Запоріжжі завдяки превентивним заходам поліції вдалося знизити рівень вуличної злочинності на чверть, є здобутки й на інших напрямках.

Заступник начальника Головного управління Нацполіції в Запорізькій області Олександр Панченко під час прес-конференції розповів, що завдяки вжитими превентивним заходам у цьому році вдалось знизити на чверть кількість кримінальних правопорушень, скоєних в громадських місцях та на вулицях. З 3105 до 2338 в громадських місцях та з 1 973 до 1 447 в умовах вулиці. Але залишається актуальним питання боротьби з такими видами кримінальних правопорушень, як пограбування, крадіжки, незаконні заволодіння транспортними засобами, незаконне поводження зі зброєю.

З метою боротьби з цими та іншими злочинами керівництвом поліції області прийнято рішення про збільшення кількості патрульних нарядів за рахунок залучення поліцейських територіальних підрозділів поліції. У Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі та Енергодарі спільно нестимуть службу військовослужбовці Національної гвардії та поліцейські територіальних підрозділів, також до складу нарядів включені поліцейські-кінологи зі службовими собаками. Це дає змогу більш оперативного реагування на повідомлення про кримінальні правопорушення.

Для реагування на скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів додатково до патрулювання залучаються поліцейські таких спеціальних підрозділів, як батальйону поліції особливого призначення та батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Скіф», з числа яких створюються піші патрулі та посилені групи швидкого реагування.

Як розповів заступник начальника поліції області, значну роль в затриманні зловмисника відіграє своєчасне звернення громадян до поліції про вчинення кримінального правопорушення. У деяких випадках потерпілі повідомляють про злочини до поліції через декілька годин після його скоєння або навіть днів, що ускладнює розкриття правопорушення. Тож якщо Ви стали об’єктом або свідком злочину, негайно звертайтесь до поліції за телефоном «102», це значно збільшує шанси затримати зловмисника.

Ще одним фактором, який впливає на своєчасність реагування поліції на кримінальні правопорушення, є завідомо неправдиві повідомлення. Правоохоронці реагую на такі виклики, залучається велика кількість ресурсів, у цей час може статися дійсно тяжкий злочин, на який потрібно буде задіяти додаткових сил.