Народні депутати від УКРОПу закликали парламент заборонити «рускій мір» в Україні

610
0

Вчора,і 4 жовтня, народні депутати від УКРОПу вийшли до трибуни Верховної Ради з вимогою заборонити пропаганду «руского міра» в Україні. Парламентарі Олександр Шевченко, Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Віктор Шевченко, Олександр Дубінін, Валентин Дідич та інші патріотично налаштовані народні обранці закликали ухвалити законопроект УКРОПу № 9139 «Про внесення змін до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (щодо засудження та заборони «російського світу» («руского міра») в Україні)».

«Імперська політика «руского міра» обламає свої гнилі зуби об Україну й українців. Ми, депутати Верховної Ради, повинні поставити заслін на шляху російського шовінізму та вирізати ракову пухлину «руского міра», – заявив співавтор законопроекту, учасник президентських праймеріз УКРОПу Олександр Шевченко.

Нардеп зазначив, що ідеологією «руского міра» кремлівське керівництво нині обґрунтовує своє підле вторгнення в Україну. На думку укропівця, за красивою обгорткою прихована пропаганда російського великодержавного шовінізму, імперіалізму, нацизму, розбрату та ненависті.

«Це був перший елемент підготовки до великої війни проти нас, проти громадян України всіх національностей – українців, росіян, кримських татар, болгар, євреїв, румунів та всіх інших. Тих, хто жив у мирі й злагоді на нашій українській землі», – зауважив нардеп.

Він зазначив, що після тимчасової дезорганізації у 2014 році нині проповідники «руского міра» знову піднімають голову. Наприклад, українці зараз є свідками політичного ренесансу кума Путіна Віктора Медведчука. Його заробітки на монопольному ринку скрапленого газу в Україні використовуються й для диверсійної ідеологічної роботи на території нашої держави.

«Проповідники «руского міра» вже мріють про політичний реванш. Переконаний, що російський фашизм в Україні не пройде», – наголосив укропівець.

Олександр Шевченко нагадав, що реєстрація законопроекту № 9139 у Верховній Раді викликала на російських пропагандистських телеканалах справжню істерику.

«Ідеологія «руского міра» в Україні має бути заборонена. Вона приносить лише страждання всім українцям», – переконаний Олександр Шевченко.

У відповідь на виступ укропівця голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв протягом дня запропонувати народним депутатам включити законопроект № 9139 до порядку денного.