На захист Батьківщини призовуть 720 запорізьких чоловіків

817
0

Сьогодні, 9 жовтня, до лав Збройних Сил України відправились перші 60 призовників із Запорізького краю.

16 із них отримали велику честь проходити службу в Окремому полку Президента України імені гетьмана Богдана Хмельницького у Києві.
Решта будуть направлені для проходження строкової військової служби до Повітряних сил Збройних Сил України де на початку служби здобудуть теоретичні знання та практичні навички з військової справи в навчальних центрах Повітряних сил, які розташовані в західних областях України.

До кінця грудня до війська планується відправлення ще 660 строковиків із Запорізької області. Із них до Збройних Сил України – 235 чоловік, до Національної гвардії України – 330 чоловік, до Державної прикордонної служби України – 120 чоловік, до Державної спеціальної транспортної служби України – 35 чоловік.

Нагадаємо, що на строкову службу призиватимуть парубків у віці від 20 до 27 років, придатних до проходження служби, які не мають причин для відстрочки. Призовники з вищою освітою будуть служити рік; без – півтора року.

Військовослужбовці, які призвані на строкову військову службу, у зону проведення операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей направлятися не будуть.