Надзиратель запорожской колонии регулярно снабжал заключенных наркотиками

835
0

До 10 лет лишения свободы грозит инспектору одной из колоний Запорожской области, который за взятки поставил на поток поставку наркотиков заключенным.

По информации пресс-службы УСБУ в Запорожской области, капитан внутренней службы был задержан после документации нескольких фактов передачи наркотиков.

«Оперативники спецслужби встановили, що капітан внутрішньої служби майже щодня проносив до виправного закладу наркотики та заборонені до обігу в установі предмети і збував їх ув’язненим. Він також за грошову винагороду «забезпечував» покращення умов утримання засуджених.
Гроші старший інспектор отримував від родичів та знайомих засуджених на банківську картку. Сума хабара за кожну «передачу» становила від п’ятиста до трьох тисяч гривень. Співробітники СБ України задокументували кілька епізодів протиправної діяльності зловмисника.
Правоохоронці затримали посадовця при черговій спробі передачі «посилки» засудженим.
У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочинів та обрання запобіжного заходу», — сказано в собщении УСБУ региона.