Про загибель Катерини Гандзюк

925
0

4 листопада в опіковому відділенні київської лікарні померла Катерина Гандзюк. 33-річну жінку влітку облили концентрованою сірчаною кислотою, пошкодивши до 30 відсотків шкіри тіла. Це велике горе для рідних, друзів і численних колег. Втім, ще більшим горем стала та добре організовано “скробь” представників влади, котрі, як мінімум, нічого не зробили, аби ця трагедія не сталася.

Ось Президент Порошенко: “Я хочу звернутися до правоохоронців, щоб було зроблено все можливе для того, щоб були знайдені вбивці, щоб убивці були покарані, опинилися на лаві підсудних»…

Прем’єр Гройсман: «Померла Катерина Гандзюк. Злочин проти неї — без терміну давності. Винні мають понести покарання”.

Генпрокурор “Луценко: смерть Гандзюк переживаю как личное горе” (“Гордон”).

Тут варто додати ще два заголовки: “Посольство США в Украине призвало наказать убийц Екатерины Гандзюк» (Newsone) и «Госдепартамент США призвал наказать виновных в нападении на Гандзюк» (Гордон).

Було багато заяв і від людей, близьких до глави МВС Авакова, втім, заголовок від «Страна.ua» перемножує ті заяви на нуль: «Вы ее убили!» Активистки устроили скандал на брифинге Геращенко по делу Гандзюк».

А давайте погортаємо «Вікіпедію», адже в  офіційній біографії Катерини, насправді, зачіпок куди більше, ніж у поліцейському протоколі!

“У вересні 2015 року була виключена з лав політичної партії ВО «Батьківщина»…

З огляду на активну життєву позицію, протягом тривалого часу Катерина Гандзюк перебувала в системному конфлікті з проросійськими силами регіону, серед яких організація «Украинский выбор» Віктора Медведчука, КПУ, КОБ, Рух Екстериторіальних Громад.

З 2017 року в конфлікт Гандзюк з проросійськими силами регіону було втягнуто правоохоронців, які відверто підтримували, охороняли та надавали організаційну допомогу сепаратистським рухам Херсонщини. Зокрема, Катерина Гандзюк відкрито і неодноразово заявляла про свавілля організатора «русских пробежек» у Херсоні Кирила Стремоусова. Останній у грудні 2017 став очільником Соцпартії у Херсонській області і координує свою діяльність із одіозним очільником партії Іллею Кивою… В ході сутичок Стремоусов застосував фізичну силу до поліцейських, на що правоохоронці не реагували…

Катерина Гандзюк також мала конфлікт з начальником Управління захисту економіки в Херсонській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Артемом Антощуком. 14 вересня 2017 року вона звинуватила його в корупції і вимаганні. Антощук подав позов проти Гандзюк про захист честі і гідності, який був частково задоволений. Внаслідок гучного медіаскандалу Антощук втратив посаду.

У квітні 2018 року Катерина Гандзюк оприлюднила інформацію про те, що майже 200 «журналістів» з підробними посвідченнями отримали в обласній поліції дозволи на володіння травматичною та газовою зброєю у 2014—2018 роках».

Відразу про останнє: оті “журналісти” — це тітушки на поліцейській службі для виконання  “делікатних” завдань під виглядом “націоналістів” чи “сепаратистів” (в залежності від ситуації): когось побити, облити,  спровокувати тощо. І ще,“лідер Соцпартії” Кива — людина Авакова і проштовхнутий останнім на цю посаду.

Втім, якщо до сказаного у “Вікіпедії” додати дату нападу на К. Гандзюк, то всі пазли відразу складуться. Катерину облили біля її дому о 8.30 31 липня поточного року, а о 12.30  того ж дня пострілом в спину у Бердянську було вбито Віталія Олешка (Сармата).

“Совпадение? Не думаю!” Бо це добре спланована інформаційна диверсія проти добровольчого руху (адже головними підозрюваними відразу стали колишні “атовці”), з одночасною розправою над незручними для влади і особливо для правоохоронців людьми.  До речі, пригадайте, як тоді гойднули інформаційний простір і з “Сарматом”, і з Гандзюк”? Втім, попри оперативно затриманих “вбивць” та “нападників”, раптом з’ясувалося, що вуха співробітників МВС — чинних і колишніх — стирчать із обох справ чітко. І слідство, як і кампанія у ЗМІ, якось різко загальмували.

Та що там пригадувати липень! «Я сейчас выгляжу намного лучше, чем выглядит в Украине правосудие». Гандзюк еще живой говорила о безнаказанности заказчиков». Це заголовок «Страна.ua» від 5.11.2018 року з приводу відео Катерини на сторінці Facebook «Хто замовив Катю Гандзюк?».

І у цьому зв’язку у нас немає питань до партій урядової коаліції. Особливо після тексту на УП: “Організатори спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?» назвали причину смерті радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк і вказали на слід депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука» (5.11.2018 р). Кому цього мало, то ось заява народного депутата від БПП Світлани Заліщук: «Парламентські фракції Блоку Петра Порошенка та «Народного фронту» блокують створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування фактів нападів на активістів» (УНІАН, 5.11.2018 р.).

Очевидно, що виходячи з інформації абзацом вище у нас немає запитань до Президента і прем’єра. Втім, у нас вони є до посла Йованович і відповідно до Держдепартаменту США. Дівчата з хлопцями! Не треба сліз і грізних закликів! Потрібний один дзвінок з приводу негайної відставки Авакова і Луценка. І все — половина подібних проблем зникне.

Втім, дзвінка немає, як і персональних міжнародних санкцій і до згаданих персонажів, і до їхніх підручних. А ще ніхто і бровою не повів, аби визволити із СІЗО Надію Савченко. Бо Аваков і Луценко практично зачистили будь-який український супротив і є найціннішими в цьому плані кадрами, а Савченко і ще раніше Саакашвілі той супротив намагалися підняти. Через те перші «в шоколаді», а другі — самі знаєте в чому.

А далі вже можна й крокодилячі сльози пролити…

І вже останнє: «Заказчики убийства Гандзюк могут избежать наказания вполне легально — адвокат Евгения Закревская» (ua24. 4.11.2018 р.). Бо виявляється, що по справі Гандзюк “дуже вдало” порушено відразу дві кримінальні справи — одна по вбивству, а інша по замовниках. В результаті, коли поліція не встановить замовників у справі вбивць, то їх вже не можна притягнути до відповідальності і у в справі замовників.

Тобто все зроблено так, аби винних, окрім кількох “заробітчан-атовців”, не було. Оце вам й усе про палкі заяви з приводу смерті К. Гандзюк…

Леонід Романовичов