Баскетболісти «Запоріжжя» розтринькали перевагу та програли дніпрянам

525
0

Маючи перевагу «+12», баскетболісти «Запоріжжя» не зуміли завершити рік перемогою у першому чвертьфінальному матчі Кубку України

Кубковий матч «Дніпро» був змушений проводити без своїх ключових гравців передньої лінії – Станіслава Тимофєєнка та Кирила Фесенка. Перший заліковує травму, другому знадобився додатковий час для відновлення після гри з «Політехніком». Старт поєдинку у Запоріжжі супроводжувався справжнім святом для місцевих вболівальників. Кіндалл Хілл влучив дальній кидок, після чого радості на трибунах примножив Джервон Пресслі своїми двома данками. Денису Журавльову нічого не залишалося як брати тайм-аут. Трохи допомогло. Дніпряни швидко набрали перші очки, однак загальна проблема залишалася: команда не встигала у захисті, пропускала швидкі прориви, багато втрачала. Стартовий відрізок гості програли без шансів – 11:19.

У другій чверті запоріжцям додали оптимізму дальні влучання Андрія Мироненка. Саме після його четвертої «трьохи» господарі зірвали максимальний куш – «12» очок відриву. Сам же вихованець дніпровської школи баскетболу показував дуже пристойні цифри з периметру (4/5 – 80%). Команда Валерія Плеханова виглядала доволі легко і діяла на одному диханні. Здавалося, що цього запасу енергії вистачить, щоб нададі примножувати свій успіх. Окрім програного підбирання, ніяких передумов для погіршення ситуації не простежувалося. Але друга половина гри, яка розпочалася за рахунку 37:29 показала, що «Дніпро» готовий чіплятися у будь-якому стані.

Олександр Мішула ще в першій половині непогано пристрілявся з дальної дистанції – (4/7), надалі своїй стабільності не зраджував. Партнери вивели гру у захисті на новий рівень, підняли планку жорсткості, після чого у «Запоріжжя» з’явилися серйозні проблеми. Максим Закурдаєв підключився до Мішули у показнику результативності, на деякий час гостям вдалося вивести із гри Кіндалла Хілла через розсічення. Так «Дніпро» влаштував свій камбек та завершував чверть уже на свою користь – 52:48.

У заключній чверті лідер на майданчику хоч і змінювався кілька разів, але команди синхронно трималися одна біля одної. У потрібний момент Мішула влучав здалеку, за господарів активно відповідав Майкл Холтон. Доля зустрічі вирішувалася на останніх секундах, коли обидва реалізованих штрафних Пресслі засвітили нічию. У «Дніпра» на останню атаку залишалося 13 секунд. Майстер брати ініціативу на себе у таких епізодах Олександр Мішула викрутився із ситуації, коли його пресингували одразу двоє, зумів встигнути викинути дальній кидок на останній секунді, принісши перемогу «Дніпру» 73:70.

Перед повторним матчем, який відбудеться 5-го січня у Дніпрі, стратегічну перевагу отримала команда Дениса Журавльова.

БК Запоріжжя – Дніпро 70:73 (19:11, 18:18, 11:23, 22:21)