Баскетболісти «Запоріжжя» не змогли перемогти «Дніпро» у матчі Кубка України

602
0

Починати поєдинок у Дніпрі запоріжцям довелося за рахунку «-3». Але про цю формальність першої зустрічі довелося забути одразу зі стартовим вкиданням. Незважаючи на певну тривогу після двох фолів за 23 секунди від Майкла Холтона, запоріжці розпочали гру «з душею»: надійно грали у захисті та хвацько в атаці.

Дніпряни реалізували лише один дальній кидок у стартовій чверті, до того ж програвали підбирання. Тому й не дивно, що гості розбили гандикап першого матчу ще у дебютній 10-хвилинці – 15:25. Майже третину командних очок записав на свій рахунок Юрій Кондраков (8 очок), п’ятьма підбираннями відзначився Антон Буц, чотирма асистами Майкл Холтон.

За відсутності головного тренера дніпрян Дениса Журавльова, який захворів, та Кирила Фесенка, котрий лишається у лазареті через недоліковане коліно, здалося, що у «Запоріжжя» з’явився реальний шанс зачепитися. Тим більше, що інші матчі дня неначе підігрівали інтерес до кожного наступного протистояння. Гості збільшили свою перевагу до «+ 12», а потім все…

«Дніпро» прибрав ініціативу до своїх рук, сповна задіявши дальню артилерію, внаслідок чого шанси «Запоріжжя» почали зменшуватися з кожним триочковим влучанням суперника. А їх на рахунку дніпрян у другій чверті було аж вісім! Так господарі провели дуже вдалий відрізок, вигравши 10-хвилинку – 42:18.

Після великої перерви обнадійливим ривком – 5:0 Кіндалл Хілл подарував промінчик надії вболівальникам запорізького клубу. Підопічні Валерія Плеханова у третій чверті зробили все аби повернути інтригу: впродовж 4-х хвилин «Дніпро» набрав лише три очки, тоді як гості помітно наблизилися у рахунку – 60:53.

Та на жаль, це була остання спроба вигризти свій шанс продертися до Фіналу Чотирьох. Після того як дніпряни посадили на фоли Джервона Преслі – єдиного, хто завершив зустріч у складі гостей з плюсовим показником, господарі почали нарощувати потужності. Зі старту заключної чверті перевага «Дніпра» «+7» швидко трансформувалася у «+13», тож надалі у Валерія Плеханова не залишалося варіантів, як перетворити останні хвилини гри у необхідний досвід для молодих запорізьких резервістів.

БК «Дніпро» – БК «Запоріжжя» 103:86 (15:25 42:18, 14:21, 32:22)

«Запоріжжя»: Холтон (12 + 5 передач), Кондраков (15), Мироненко (9), Хілл (17 + 7 підбирань), Пресслі (1) – старт; Трент (10), Теряник (8 + 6 підбирань – 5 втрат), Овдєєнко (5), Вадим Биков (3), Буц (2 + 5 підбирань), Тарасенко (2), Тітов (2).
Головний тренер: Валерій Плеханов.

Перший матч – 73:70.