Є підозра, що і “томос”, і хресна хода вже мало кому допоможуть…

640
0

У новорічну ніч сталися давно не бачені події. Наприклад 24 роки тому 1994-й почався танковою атакою Єльцина на Грозний і доброю сотнею спалених чеченцями одиниць російської бронетехніки.

2011 рік розпочався піднятою по тривозі агентурою ФСБ, котра мала рознести по т.зв. ЗМІ України-Росії (тоді ще Facebook не було) відозву фейкових “бандерівців” із “Руху 1 січня”. Першоджерелом УКРАЇНОМОВНОГО звернення став підконтрольний тому ж ФСБ сайт РОСІЙСЬКИХ націоналістів, а сам текст торкався підриву пам’ятника Сталіну в Запоріжжі. І хоча “Рух 1 січня” заявив про себе вперше і востаннє, саме згадана відозва стала підставою для запорізької прокуратури не лише порушити справу за статтею “теракт”, а й забезпечити 17 вироків “клятим націоналістам” по всій Україні.  Вибух же не розслідували до цих пір…

І ось перша ніч вже Нового 2019 року. Раптом із-за святкового столу підняте по тривозі все угрупування стеце-кремлеботів. Ми нарахували таких (по кількості “лайків” під текстом зі славицею Президенту) 37 тисяч. Це не обов’язково 37 тисяч людей, котрі отримують бюджетні гроші, конвертовані в долари. Це всього лише 37 тисяч імен (акаунтів) у соцмережах. Фахівці стверджують, що норматив на одного реального стеце-кремлебота — до 30 акаунтів.

В чому полягає каторжна праця цих трудівників, котрі дуже невдоволені, коли їх називають стеце-кремлеботами? Вони готові завжди поставити “лайк” під тестом закріпленого за ними ЛОМа (“лидера общественного мнения”), тобто креативного товариша, який гне “линию партии” у соцмережі. Окрім “лайку”, тобто вибору значка “подобається” чи “у захваті” під текстом чи картинкою згаданого ЛОМа, стеце-кремлебот має поширити  те послання на своїй сторінці.

І все, долари твої!

А тепер про причину всіх новорічних тривог.

За старою радянською традицією перед боєм курантів нас має поздоровити генсек чи президент. Телевізійники, аби розбавити картинку, зазвичай нарізають відеоряд з досягненнями року, що минув. Тож перелічимо ті досягнення.

Випробувальний пуск ракети Нептун”; засідання у штаб-квартирі НАТО; зустріч Петра Олексійовича зі Вселенським  патріархом; прибуття в Україну американських гранатометів “Джавелін”; добудова 2-кілометрового Бескидського тунелю в Карпатах; спільне фото сімей Порошенко і Трампа; хресна хода в Києві; парад 24 серпня; спільне фото Меркель, Макрона і Порошенка; пуск на воду військового катера; перемога української спортсменки на чемпіонаті світу; зал Верховної Ради; візит до Києва канцлера Меркель; знову штаб-квартира НАТО; захоплення наших моряків біля Керчі(?!); об’єднавчий собор Православної церкви України.

Таким чином, окрім пуску тунелю, і, можливо, перемоги спортсменки, до якої держава, котра майже вбила масовий і дитячий спорт, не має ніякого відношення, все інше — це просто картинка. Про Україну настільки релігійну, що вже не віриш, що на дворі XXI століття. Про  НАТО, керівництво якого (як від нього і вимагає Путін), всіляко саботує наш вступ до цього оборонного блоку. Про подільників Путіна Меркель і Макрона, котрі допомагають останньому нас розпинати. А скільки цього разу коштувало фото з Трампом, ми можемо лише здогадуватися…

Кіно про “Джавелін”… Втім, той за угодою не може перетинати Дніпро в східному напрямку. З одного боку, щоб не дражнити Путіна, а з іншого, щоб наші генерали під прикриттям чергової пожежі не передали ті “Джавеліни” російським колегам… Про катер, розміром у вантажівку, промовчимо. Особливо з огляду на те, що це річковий проект, і ходити йому треба по морю, коли шторм не перевищує двох балів…

Ну і “Нептун”. Україна викувала “Ракетний щит” СРСР, а тепер пишається випробуванням ракети розміром з давно знятий з озброєння радянський СКАД (тобто німецька розробка часів 2-ї Світової — ФАУ-2). І це ще коли забути, що на п’яти арсеналах спалено тисячі подібних і навіть кращих ракет…

Очевидно, що 2 млн заробітчан тільки у Польщі не потрапили в перелік успіхів. І 54 тисячі перехворілих на кір лише минулого року теж. Бо у всьому іншому “медреформа” крокує як треба.

І останнє місце в Європі за показником ВВП на душу населення та статус однієї із найкорумпованіших країн світу теж не прикрасили ролик з успіхами. Як і пенсії більшості населення, а ще рейдерські атаки на бізнес, різноманітні “маски-шоу”, розпил бюджету, розбиті дороги, попиляні на металолом або продані росіянам за безцінь заводи.

Так ось, “возмущенная публика” за 5 хвилин до Нового року не побачила в телевізорі ні “Нептуна”, ні Меркель з хресною ходою. “1+1” транслював це все вже після бою курантів. Інші ж телеканали дисципліновано показали Петра Олексійовича і нарізку згаданих успіхів у встановлений ще ЦК КПРС час.

І тут почалось! Все угрупування стеце-кремлеботів було підняте по тривозі, а далі ви вже все згаєте. Втім, підняте воно зовсім не через те, що канал Коломойського підклав Петру Олексійовичу свинку. Тут інше — за якусь хвилину до курантів за куліси вибіг шоумен Зеленський (а саме його “Вечірній квартал” був найцікавішим у новорічну ніч) і оголосив, що йде у президенти. І це стало головною новиною Нового року.

У штабі Петра Олексійовича виникла чи то паніка, чи то істерика, наслідком чого стало все описане нами вище. Чи виникнуть якісь оргвисновки стосовно “органів”, котрі зівнули такий хід Коломойського-Ткаченка (керівника каналу) -Зеленського, будемо бачити. А поки команда Петра Порошенка фактично підіграла Зеленському, розігнавши новину про нього на весь білий світ. Особливо для молодіжної аудиторії.

Через те вже вдогін події, і теж піднята по тривозі, придворна соціолог Бекешкіна   спробувала заспокоїти публіку тим, що злет популярності Зеленського — то не біда. Бо, мовляв, ті, хто його підтримують, на вибори не ходять. Тут Бекешкіній варто було б додати, що не ходять через те, що немає кого обирати. Але що, як раптом такий кандидат з’явився?  Тоді виборці, котрі зазвичай голосують ногами, прийдуть на виборчі дільниці?

І що тоді? А те, що питання учасників другого туру виборів закрите вже сьогодні? І що Петра Олексійовича там не видно?!

Напевне, саме в цьому головна причина тривог новорічної ночі. Бо, схоже, тепер вже і “томос” з хресною ходою мало кому допоможе…

Леонід Романовичов