Запорізька область відзначає ювілей виставками

626
0

Вчора, 10 січня, Запорізькій області виповнилось 80 років з дня її заснування. До цієї дати музеї Запорізького краю підготували багато цікавинок для відвідувачів.

Як розповів директор Запорізького обласного краєзнавчого музею Михайло Мордовський, у січні буде презентовано масштабну виставку, яка буде охоплювати майже всі етапи і сфери розвитку Запорізької області. Це і промисловість, і сільське господарство, і культура, й історія, і соціальне життя.

— Такий формат є компактним і портативним – експозиції планується провезти районами області, — повідомив директор обласного краєзнавчого музею.

У березні спільно із Запорізьким фотоклубом музейники планують відкрити ще одну фотовиставку запорізьких митців. Наразі обговорюється її формат.

— У рамках святкування ювілею області ми випустимо путівник туристичних маршрутів у Запоріжжі й Запорізькій області із зазначенням знакових місць нашого краю, — поінформував Михайло Мордовськой, наголосивши, що такий продукт сьогодні популярний і викликає велике зацікавлення. — Адже такої літератури мало. А гості з інших регіонів і країн, які приїздять до нас, хочуть знати, які маршрути варто обрати і які об’єкти відвідати.

Готуються до 80-річчя області і районні музеї, які акцентують увагу на місцевих історичних атрибутах і надбаннях. Кожен район має на меті презентувати свою територію та її особливості.

Загалом святкування триватиме протягом усього року й охопить усі території регіону, тож до нього зможуть долучитися жителі кожного куточка нашого краю.