Чому у нас вічна “гібридна війна”, а об Білорусь Путін щоразу ламає зуби? А ви у Наріка спитайте…

603
0

Коли трохи розвіявся туман, патріотам України все рівно нітрохи не проясніло. До речі, тут ніякої іронії — мова таки про патріотів, котрі щиро люблять Україну. Втім, їх трішки поплескали по плечу начебто підтримкою української мови, помазали губи томосом, заліпили вуха локшиною про “непереможну” армію, і взяли всіх теплими…

Так ось, на фініші 2018 року, коли “Мінстець” в істериці шукав, чим бипохвалитися хоча б у ролику з поздоровленням президента, з’явилася ідея. Вона класична для сьогоднішньої влади: мочи політичного конкурента і кажи, що він ще гірший від тебе. І сьогодні рейтинг Петра Олексійовича тримається на трьох китах: Юля — бабуся, Зеленський — клоун, а Гриценко, здається, злодій. І хто там із зазомбованого телевізором плебсу чи здобреної томосом інтелігенції буде з тим всім розбиратися?

На жаль, клята статистика знову намалювала, що “в список Топ – 5 государств, с которыми Украина состоит в наиболее активных торговых отношениях попали: Россия, Польша, Италия, Китай и Турция… Украина, находясь в состоянии «гибридной войны» с РФ, в январе – июле 2018 импортировала из России товаров и услуг на сумму в 4 млрд 439 млн долл., что составило 14,3% от общего объема торговли» («Информатор, Днепр», 2.10.2018 г.).

Звісно, що напередодні Нового року потрібно було забезпечити якийсь позитив. Адже в той час ще діяв воєнний стан і з трибун щоразу кидалося задуреним масам: “Прощай, немытая Россия!”

І ось держзамовлення отримано, і кращі сили “Мінстеця” кинулися розробляти тему, що хана Білорусі та Лукашенку — Росія і Путін їх поглине! Ми, як могли заспокоювали читача. Що насправді мова йде про пропагандистське прикриття небажання уряду РФ виконувати договірні зобов’язання стосовно т.зв. “податковго маневру”. Простіше кажучи, санкції Росію таки добивають, і посиливши податковий тиск на російський бізнес, Путін зачепив і союзника Білорусь.

Лукашенко якийсь час терпів, а коли втрати склади 3 млрд доларів, заявив, що наступного року ще 400 мільйонів Білорусь втрачати не хоче і не буде. І саме в цю мить його, окрім путінського Агітпропу, почав мочити і наш “Мінстець”.

І ось розв’язка “поглинання Білорусі Росією”. “Лента.ру”, заголовок: “Лукашенко пригрозил России», і далі текст: «Россия может лишиться единственного союзника на западном направлении в лице Белоруссии, если стороны не смогут достигнуть соглашения о компенсациях в связи с налоговым маневром в нефтяной сфере» (10.01.2019 р.).

Ось і все — тема закрита! Тим часом у нас все по-старому. Тобто, Росія контролює цілі галузі економіки, Генштаб, розвідку, спецслужби, значну частину чиновників та ЗМІ. І тут запитання «на засипку»: уявіть собі, що у Білорусі є майстри «котлів», де загинули тисячі людей, і підпалів арсеналів з ракетами на кшталт Муженка і Полторака? Де б вони сьогодні були і в який порошок їх стер би Лукашенко? А чому? Бо він там найвища посадова особа держави. А Петро Олексійович, схоже, президент томосу та кількох каналів телебачення…

До речі, про томос! Щоб ні у кого — навіть у тих, у кого мізки цією подією загіпсовані намертво, не сумнівалися, що всі останні успіхи на церковному фронті — це лише передвиборча технологія штабу Петра Олексійовича, ось яка неприємність трапилася. Після гучних урочистостей на тлі Президента Порошенка (апостола Петра Другого, як нині вже жартують) 7 січня, томос… відправили до Стамбулу… Бо його підписав лише патріарх Варфоломій, але без Синоду Вселенського патріархату. Швидше за все, комусь просто чогось “недодали”, втім, начебто все владналося і Синод одноголосно підписав документ 9 січня.

А не можна було погуляти біля Софії Київської 10 січня, коли все зроблене як слід, і двічі не ганяти літак з тим томосом до Стамбулу? Ні, не можна, бо після Різдва Президент рушив з передвиборчою поїздкою до Рівненщини, аколи гуляти 10 січня у Києві, то зривається весь графік…

На кампанію, схоже, грошей не жаліють, Зокрема “сліпий траст” Ротшильдів! “Президент Украины Петр Порошенко задекларировал еще 548,6 миллиона гривен дивидендов от траста Rothschild Trust, который управляет корпорацией Roshen. О соответствующих изменениях он сообщил НАПК еще 1 января, подав соответствующий документ… Напомним, трастовый управляющий Rothschild Trust впервые за три года выплатил Порошенко долю прибыли (дивиденды) в размере свыше 556,7 млн грн аж в декабре 2018 года” (ТСН, 4.01.2019 р.).

“Аж в декабре” — це 27 грудня. Тобто, за чотири дні — більше 1,1 млрд гривень на вибори! Плюс 1,7 млрд гривень у фонди Петра і Марини Порошенків з держбюджету. Плюс губернатори, котрі зобов’язані нахилити чи місцеві ЗМІ та рекламні агенції, чи бізнес, аби рясніли Петром Олексійовичем телеекрани, сторінки газет та навіть вулиці.

Втім, і це ще не все! Скандал із кримінальним авторитетом Наріком, який став ледь не найпомітнішою фігурою церемонії підписання томосу, отримав своє продовження. Народний депутат віл фракції БПП (!) Сергій Лещенко оприлюднив відео, в якому стверджує, що влада завчасно почала легалізувати кримінального лідера ОЗУ Наріка із Дніпра. Зокрема, президент Порошенко ще у 2017 році нагородив того “Хрестом Івана Мазепи”, а міністр оборони Полторак — пістолетом “Глок”.

І ось днями “5 канал” Порошенка демонструє відеофільм, в якому Нарік вже волонтер і це він, а не Коломойський врятував Дніпропетровськ під час “Русской весны”. До телеканалу — в плані відбілювання Наріка — миттєво доєдналися стеце-кремлеботи.

Що у підсумку? Семен Семенченко: “В Одесі -Труханов, в Дніпрі — Нарік, в Харкові — Гепа, в Миколаєві — Мультик. Список можна продовжувати ще довго. Всюди Петро Олексійович вже розставив для виборів «конкретних пацанів». Їх нагороджують зброєю міністри, зводять «в святі» керівники Держави. Можна вбивати активістів, залякувати виборців, допомагати владi в “кришуванні” бізнесу, а потім “покаятися”, коли потрібно. Пропагандисти відбілять. Думаю, що саме “Святий Нарік» гідний перемогти в номінації «Людина третього тисячоліття». Не здивуюся, якщо так все і станеться» (Facebook, 10.01.2018 р.).

І це все на сьогодні! До речі, ви не здогадуєтеся, чому Лукашенко та Білорусь Путіну не по зубах? А ви у того Наріка спитайте…

Леонід Романовичов