Сотрудники запорожского УСБУ вскрыли канал контрабанды наркотиков в страны Евросоюза

547
0

Сотрудники запорожского УСБУ вскрыла канал контрабанды наркотиков в страны Евросоюза и РФ.

«Оперативники спецслужби встановили, що мешканці Запорізької та Київської областей налагодили масштабне виробництво та збут за кордон елітних сортів марихуани. Наркомісткі рослини зловмисники вирощували методом гідропоніки в столичній нарколабораторії та на відкритій місцевості. Готовий «товар» зловмисники переправляли рейсами міжнародного сполучення і особистим автотранспортом.
У межах відкритого кримінального провадження за ст. 305 Кримінального кодексу України правоохоронці провели п'ятнадцять обшуків у місцях виробництва наркотиків та помешканнях фігурантів справи. Під час санкціонованих слідчих дій вилучено майже двадцять кілограмів готових до продажу наркотиків, понад двісті кущів коноплі, майже п’ятсот пачок насіння елітних сортів канабісу, обладнання для вирощування та переробки марихуани, вогнепальну та холодну зброю, тридцять тисяч доларів США. За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків становить майже три мільйони гривень.
Наразі вирішується питання щодо оголошення чотирьом зловмисникам про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу», — сообщила пресс-группа УСБУ региона.