Запорожский губернатор предположил, что кражи кабелей «крышуются» полицией

762
0

Кражи кабеля могут покрываться определенными правоохранителями и контролирующими органами.
Об этом заявил глава ЗОГА Константин Брыль во время сегодняшнего совещания.

«Коли ми зробили детальний аналіз — побачили, що всього до ЄРДР в Запорізькій області було внесено 4 797 фактів крадіжок кабелю, тобто до 10 крадіжок щодня. З них розкрито 438 випадків, а притягнуто до відповідальності — 120 людей. Головними причинами не розкриття та не внесення до ЄРДР є маленькі суми збитку. Тож порушників затримують, відпускають, а потім виявляється, що крадуть одні й ті самі особи. Нині масштаби крадіжок кабельно-провідникової продукції на територіях Запорізької та Дніпропетровської областей змусило Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації і зв’язку звернутися до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо вжиття заходів для боротьби з умисним пошкодженням телекомунікаційних мереж. Тож нині я не задоволений рівнем роботи» — сообщил Брыль.

По его словам, за время военного положения в области на его имя поступили 15 обращений от АО «Укртелеком» о совершении краж телекоммуникационных систем.

«За інформацією ПАТ «Запоріжжяобленерго» протягом 2018 року до правоохоронних органів направлено 229 заяв про крадіжки майна товариства. В наслідок скоєних злочинів товариству завдано матеріальні збитки в сумі 12 533 406 грн. (за аналогічний період 2017 р. 228 – 8 659 116 грн.).

У 60 випадках правоохоронцями приймались рішення щодо закриття кримінального провадження або про відмову внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань.
Подібна статистика є неприпустимою, тож я приділятиму особисту увагу контролю над цим питанням», — подытожил Константин Брыль.