То виходить, що “томос” не увійшов у десятку найважливіших для українців проблем?

562
0

Важко сьогодні «Мінстецю»… Тільки-но стеце-кремлеботи трішки залишили і Анатолія Гриценка, і Юлію Тимошенко у спокої, як їм довелося активно “мочити” Садового і Зеленського. Для мера Львова взагалі придумали спеціальний акаунт у соцмережах, де практикують заголовок:”Дон Садовий — кандидат від криміналу”.

Зауважимо, що мова про міського голову, який керує Львовом 13-рік. Керує добре, і його вже тричі обирали на посаду. До того ж, в умовах фактично вороже налаштованої до нього київської влади. Через те погоджуємося із припущенням “сидільців” соцмереж, що, напевне, рейтинг Андрія Садового підріс настільки, що “Мінстець” змушений гнати своє воїнство у бій…

Стосовно Володимира Зеленського, то минулого разу ми висунули гіпотезу, що істерика навколо нього, котра розпочалася з 1 січня, пояснюється лише тим, що сьогоднішня влада працює на Юрія Бойка. Тобто кандидата від Медведчука-Путіна. Тому і високі рейтинги малюють, і “Мінстець” стосовно нього мовчить як риба. Експерти взагалі помітили, що штабу Порошенка не цікаві всього два персонажі — Ляшко і Бойко. Чому — здогадайтеся самі…

Так ось, свіженьке про Зеленського. Виявляється, що у нього був чи є до цього дня бізнес у Росії. Заради пошуку цього “компромату” в бій кинуто останні резерви. Тобто “незалежну” програму “Схеми” (спільний проект “Радіо Свобода” та UA1). Із того, що начебто знайшли, одна фірма, пов’язана із “Кварталом”, знову ж начебто випускає в Росії якийсь фільм. Сам Зеленський це заперечує.

Ну, на тлі Липецької фабрики “Рошен”та Севастопольського суднобудівного заводу і ще низки інших бізнесів чинного президента у Росії — це страшний кримінал! До того ж, “Схеми” встановили, що практично все, що було у Зеленського за “поребриком”, таки ліквідовано.

Втім, стеце-кремлеботи миттєво рознесли “сенсацію” про “этого шута” соціальними мережами.

А ось ще один потенціальний кандидат. “Народний депутат Надія Савченко заявила, що представники СБУ не допускають до неї у СІЗО нотаріуса і це не дає їй можливості оформити документи для реєстрації кандидатом у президентом… Савченко заявила, що звернулася до міжнародних інстанцій, до відповідних інстанцій України та правоохоронних органів».

Тут зауважимо, що дарма вона звернулася до міжнародних організацій — без дозволу Посольства США в Києві і волосина не впала б з її голови. А раз вона у СІЗО, значить і у міжнародних організацій тепер мову відніме. І ще: давайте визнаємо, що Надія фактично врятувала всіх інших кандидатів. Адже, аби її “закопати”, ”Мінстець” протягом майже двох років змушений був задіяти всі свої ресурси. Кинувши бомбити Тимошенко, Гриценка та Садового.

Словом, наступний президент, якщо він порядна людина, зобов’язаний Надії Савченко пам’ятник поставити!

І ще опосередковано про американське посольство. “Украине в 2018 году удалось добиться наилучших макроэкономических показателей за последние 5-7 лет, заявил глава Национального банка Украины Яков Смолий… «Рост ВВП за 9 месяцев 3,8%… Нам также удалось добиться снижения инфляции до 9,8% – лучший показатель за 5 последних лет», – сказал глава НБУ.

По его словам, не менее важным является увеличение золотовалютных резервов НБУ до $20,8 млрд – наивысшего показателя с конца 2013 года. «Этого удалось добиться за счет взвешенной политики гибкого курсообразования и выхода Нацбанка с интервенциями (позитивное сальдо почти $1,4 млрд), а также продолжение сотрудничества с МВФ ($1,4 млрд) и другими финансовыми институциями (еще $1 млрд).
Я. Смолий также отметил, что … курс гривны за 2018 год укрепился на 1,4%, что является признаком стабилизации на валютном рынке».
Стосовно зміцнення курсу гривні на 28 копійок, то ті, кому є з чим ходити по обмінниках, самі підтвердять чи спростують слова глави НБУ. Ми на інше хотіли б звернути увагу. Головний успіх — це отримання 1,4 млрд доларів від МВФ! Втім, нам не зрозуміла дата, коли ті гроші в Україну зайшли! Адже обіцялося, що кредит МВФ надійде до 25 грудня 2018 року, втім, якось не траплялося жодного повідомлення з цього приводу. Може хто з читачів нам допоможе?
Стосовно ж росту ВВП, то звідки йому взятися? Масова втеча працездатних закордон, чергове підвищення ціни на газ, на транспортні послуги тощо. То де населення має взяти гроші на купівлю всього, окрім “шроту» (тобто, чогось не дорогого, чим можна набити шлунок) і ліків?
Втім, чого ми до голови НБУ “достібалися”? Яке відношення наш Національний банк має до України? Ось днями той же Мінстець розігнав у соцмережах відео з РФ, що, мовляв, купюра в 1000 рублів, випущена Центробанком Росії, ніякого відношення до Російської держави не має. І що це платіжне зобов’язання ФРС США, а сам Центробанк зареєстрований у Вашингтоні.
Нагадаємо, що ми ще 2 грудня 2018 року розмістили матеріал «Жили две колонии – Россия и Украина. А уж как воевали между собой…», в якому чітко розібрали функції що Центробанку Росії, що нашого НБУ. Які виявилися лише обмінниками валюти від того ж ФРС США. Через те висновок із солодких пісень пана Смолія один: посольство США задоволене сьогоднішньою українською владою. І дозволяє останній активно експлуатувати фактор “томоса”, попираючи всі норми демократії і навіть здорового глузду.
І справді томос-тур Петра Олексійовича проходить у кращих традиціях поїздки Україною патріарха Алексія II 1990 року. На той час КДБ СРСР вже запланував “розвал” Союзу, втім, аби “незалежна” Україна і далі залишитися колонією вже “нової” Росії, за рік до “розвалу” погнали патріарха її “окормлять”.

Сьогодні те ж саме, тільки із селфі. До речі, селфі з Петром Олексійовичем скільки завгодно, але ніяких запитань, а то ще й телефон виб’ють з рук і до поліції потягнуть…

Тим часом штаб Володимира Зеленського опублікував десятку найважливіших питань, якими стурбоване українське суспільство. Це війна, низькі пенсії і зарплати, корупція, тарифи на комунальні послуги, ціни на товари і харчі, доступність меддопомоги, несприятливі умови для бізнесу, безробіття та еміграція, якість освіти, окупація Криму. І ніякого “томосу”!
Звідси питання “на засипку”: а кого тоді масово “окормляє” на Правобережжі України Петро Олексійович? “Тайна сия нам неведома”…

Леонід Романовичов